Joan Baez şi Omara Portuondo se numără între cei opt artişti care vor primi trofee de excelenţă Latin Grammy în cadrul unei ceremonii care va avea loc cu o zi înainte de gala de decernare a premiilor, în Las Vegas.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Academia Latina de la Grabación a anunţat joi că Eva Ayllón (Peru), Joan Baez (Statele Unite), José Cid (Portugalia), Lupita D’Alessio (Mexic), Hugo Fattoruso (Uruguay), Pimpinela (Argentina), Omara Portuondo (Cuba) şi José Luis Rodríguez "El Puma" (Venezuela) vor primi anul acesta trofee pentru întreaga activitate. În plus, producătorul muzical Mario Kaminsky (Argentina) va fi recompensat cu premiul Consiliul director al Academiei. 

Ceremonia va avea loc la Waldorf Astoria din Las Vegas, pe 13 noiembrie, cu o zi înainte de cea de-a 20-a ediţie a galei Latin Grammy.

Cântăreţul şi compozitorul Johnny Ventura şi jurnalista mexicană Paola Rojas vor fi gazdele evenimentului.

Gabriel Abaroa Jr., preşedintele Academiei, a transmis: „Fiecare dintre aceste legende continuă să îşi lase amprenta în muzica latină prin talentul, graţia şi pasiunea lor pentru a crea sunete care vibrează în comunităţile noastre şi care ajută la clădirea muzicii noastre timp de decenii”. 

Trofeele pentru întreaga activitate sunt acordate artiştilor care au contribuit semnificativ la muzica latină.

„Sunt încântată să accept premiul şi onorată să fac asta în numele întregii comunităţi latine, în prezent aflată sub asediu atât în Statele Unite, cât şi în afara lor. În timp ce sunt sărbătorită pentru muzica mea, îi sărbătoresc pe fraţii şi surorile mele pentru frumuseţea, graţia şi curajul lor”, a scris Joan Baez pe pagina ei de Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.