Eight Mile Style, casa de discuri a lui Eminem, a intentat un proces companiei Spotify pe care o acuză de încălcare a drepturilor de autor în cazul a 250 de cântece ale rapperului, informează The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

EMS susţine că Spotify nu deţine licenţă pentru a găzdui 250 de piese ale lui Eminem, între care „Lose Yourself”, şi face referire şi la Music Modernization Act (MMA), legea federală adoptată anul trecut în vederea îmbunătăţirii plăţii drepturilor de autor pentru compozitori, care are „un punct slab”.

În procesul deschis miercuri la o curte de justiţie din Nashville, serviciul de streaming suedez ce valorează 26 de miliarde de dolari este acuzat că nu şi-a îndeplinit obligaţiile sub incidenţa MMA.

Muzica lui Eminem a fost accesată de miliarde de ori pe Spotify fără ca platforma să aibă licenţă. „Spotify nu a plătit Eight Mile pentru aceste accesări, ci a emis aleatoriu plăţi care acopereau o parte dintre ele”, se arată în documente. 

În plus, este subliniat faptul că piesa „Lose Yourself” a fost inclusă într-o categorie numită „Copyright Control”, dedicată pieselor pentru care nu sunt cunoscuţi proprietarii intelectuali. Este „absurd” că Spotify nu a putut detecta proprietarul cântecului, „unul dintre cele mai cunoscute din istorie”, se mai arată în documente.

Casa de discuri este reprezentată în proces de avocatul Richard Busch, care i-a reprezentat pe moştenitorii lui Marvin Gaye în cazul „Blurred Lines” din 2015, câştigat. Ei au primit 5,3 milioane de dolari în urma decizie date împotriva lui Robin Thicke şi Pharrell Williams, care au încălcat drepturile de autor în cazul piesei „Got to Give It Up”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.