Trei bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii din Capitală pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi viol asupra a doi copii, fapte comise în 2013. Ancheta a început după ce poliţiştii au analizat rezultatele percheziţiei informatice dintr-un alt dosar, aflat în lucru în luna iunie a acestui an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Capitalei anunţă că poliţişti din cadrul Biroului Agresiuni Sexuale - Serviciul Omoruri - Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au pus în aplicare trei mandate de aducere, într-un dosar penal de lipsire de libertate în mod ilegal şi viol.

"În fapt, în luna iunie 2019, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în urma analizării rezultatelor percheziţiei informatice într-un dosar în instrumentare, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi viol", arată Poliţia Capitalei.

Cercetările au fost făcute de poliţişti din cadrul Biroului Agresiuni Sexuale din Poliţia Capitalei.

După investigaţii şi audieri, s-a stabilit că, în luna aprilie a anului 2013, trei bărbaţi de 23, 28 şi respectiv 29 de ani ar fi lipsit de libertate în mod ilegal doi copii, pe care i-au adus într-un apartament din Sectorului 2, unde sub ameninţări i-ar fi constrâns să întreţină relaţii sexuale, i-ar fi agresat şi supus la umilinţe.

Cei trei bărbaţi au fost reţinuţi, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările în acest caz continuă.

"În cursul zilei de astăzi, 22 august 2019, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de trei persoane şi reţinerea lor pentru 24 ore, urmând, totodată, a fi solicitată arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 23 august 2019 sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertare în mod ilegal, prev. de art.205 alin.1 şi alin.3 lit. b din Codul penal (două infracţiuni), şi viol, sub forma participaţiei improprii, prev. de art.52 alin.3 rap. la art.218 alin.1 şi 3 lit. c şi f din Codul penal (două infracţiuni), cu aplicarea art.38 alin.1 din Codul penal", arată Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Astfel, s-a reţinut că, în 7 aprilie 2013, patru persoane (dintre care trei sunt inculpaţii a căror arestare preventivă e solicitată în cauză) au lipsit de libertate în mod ilegal doi copii, în apartamentul situat în Sectorul 2 din Bucureşti aparţinând unuia dintre inculpaţi. Din probele administrate reiese că minorii au fost ţinuţi împotriva voinţei lor în apartament din 7 aprilie 2013, în jurul orei 21.30, până în 8 aprilie 2013, în jurul orei 4.00, timp în care au fost agresaţi, umiliţi şi constrânşi să întreţină relaţii sexuale, fiind bătuţi şi ameninţaţi. Minorii au fost aduşi pe rând în apartament de către unul dintre inculpaţi, pe care aceştia îl cunoşteau.

Conform sursei citate, în 19 iunie 2019, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-au sesizat din oficiu pentru efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertare în mod ilegal şi viol, cauza penală constituită fiind declinată spre competentă soluţionare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2 Bucureşti, iar ulterior preluată, prin ordonanţa din 2 iulie 2019 a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea efectuării urmăririi penale de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică.

"Prin ordonanţa din 10 iulie 2019 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertare în mod ilegal şi viol, iar prin ordonanţa din 20 august 2019 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de cele trei persoane identificate până în prezent. Menţionăm că referatul procurorilor cu propunerea de arestare preventivă, însoţit de dosarul de urmărire penală, urmează a fi înaintat judecătorului de drepturi şilibertăţi de la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti", mai spun reprezentanţii Parchetului General.

Cercetările în această cauză au fost efectuate cu sprijinul poliţiştilor Biroului Agresiuni Sexuale – Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.