Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Timişoara anunţă că 13 persoane au fost duse la audieri în cazul grupării specializate în trafic de persoane care a fost destructurată împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al DIICOT, la Timişoara au avut loc nouă percheziţii domiciliare la locuinţele a şapte suspecţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 32 de ani.

Un număr de 13 persoane au fost duse la audieri, la sediul DIICOT Timişoara, fiind cercetate pentru constituire de grup infracţional organizat, specializat în trafic de persoane.

Iniţial, surse din cadrul anchetatorilor au declarat pentru News.ro că 11 persoane vor fi audiate în acest caz.

Procurorii spun că ”începând cu anul 2017, a fost constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membri au acţionat în mod coordonat, în ceea ce priveşte recrutarea, determinarea şi exploatarea sexuală a mai multor persoane de sex feminin, minore şi majore, în vederea obţinerii de foloase materiale".

În urma cercetărilor s-a stabilit că victimele erau transportate şi cazate de către liderul grupării în diferite locaţii de pe teritoriul României, Angliei, Franţei, Greciei şi Italiei, în vederea exploatării sexuale. De asemenea, acesta le solicita postarea unor anunţuri pe anumite site-uri de profil, iar la finalul activităţilor de prostituţie încasa sumele de bani obţinute de către victime, se arată în comunicat.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi ridicate telefoane mobile, medii de stocare şi sume de bani.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, este vorba despre opt fete care aveau şi câte zece clienţi pe zi, cu costuri între 150 şi 200 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.