Cel puţin o persoană a murit, iar mai multe altele au fost rănite în noaptea de miercuri spre joi, într-un spectaculos incendiu, într-un bloc înalt de locuinţe de lângă Spitalul Henri-Mondor din Créteil (Val-de-Marne), la periferia Parisului, au declarat joi surse concordante pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul, stins joi de către pompieri, către ora locală 1.30 (2.30, ora României), după două ore de luptă cu flăcările, nu a avut vreun impact asupra funcţionării cunoscutului spital, unde în 2010 s-a realizat prima grefă totală de faţă.

Sinistrul a ucis o femeie, au precizat Brigăzile Pompeirilor Salvatori de la Paris (BSPP) şi surse apropiate dosarului. El a rănit grav doi pompieri, a căror viaţă nu era în pericol potrivit BSPP, şi mai puţin grav alte patru persoane, între care alţi doi pompieri.

Incendiul a izbucnit miercuri, către ora locală 23.00 (joi, 0.00, ora României), şi a cuprins acest bloc cu zece etaje, în care locuiesc o parte dintre angajaţii spitalului, a declarat pentru AFP un purător de cuvânt al BSPP.

Pornite, se pare, dintr-un apartament, flăcările s-au propagat la toate etajele, pe faţade şi o casă a scărilor, conducând la desfăşurarea la faţa locului a aproximativ 100 de pompieri, a adăugat comandantul Guillaume Fresse.

O parte a faţadei a fost înnegrită de flăcări, a constatat un fotograf AFP, care a văzut, de asemenea, persoane învelite în cuverturi de supravieţuire, într-o intrare a spitalului vecin.

În cursul acestei ”operaţiuni complexe”, pompierii au salvat zece persoane - blocate de fum -, iar în total au fost evacuate cel puţin 50 de persoane, potrivit comandantului Fresse.

Blocul se află în perimetrul Henri-Mondor, dar este destul de depărtat de partea spitalicească. ”Niciun pacient nu a fost evacuat”, a precizat purtătorul de cuvânt al BSPP.

La 22 iunie, la Paris, trei persoane au murit, iar alte 27 au fost rănite, între care una grav, în incendiul unui imobil din arondismentul al XI-lea.

Cu patru luni mai devreme, în noaptea de 4 spre 5 februarie, o femeie care suferea de probleme psihiatrice a declanşat în mod voit un incendiu într-un imobil din arondismentul al XVI-lea al Parisului, soldat cu zece morţi şi 96 de răniţi - cel mai sângeros bilanţ înregistrat în capitala franceză în ultimii 14 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.