Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) susţine că liderul senatorilor liberali, Florin Cîţu, ar trebui să fie sancţionat pentru declaraţiile sale de conducerea PNL, care în caz contrar este părtaşă la atacul la adresa bugetarilor. "Florin Cîţu este o portavoce a liberalilor? Dacă nu este, senatorul ar trebui să fie sancţionat de PNL! În plus, consider că în urma acestor declaraţii, senatorul Florin Cîţu ar trebui să îşi prezinte demisia din funcţia publică pe care o deţine. Declaraţia acestuia reprezintă un afront adus şi Parlamentului României”, spune preşedintele FSLI, Simion Hăncescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ constată faptul că au trecut 48 de ore de la declaraţia făcută de liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu şi nimeni din conducerea Partidului Naţional Liberal nu a ieşit în spaţiul public cu o replică prin care, cel puţin, să delimiteze partidul de vorbele unui singur om. Ne putem întreba, astfel, Florin Cîţu a vorbit doar pentru el sau conducerea PNL este reprezentată de acesta?", se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de FSLI.  

Federaţia consideră că declaraţia făcută de Florin Cîţu pe o reţea de socializare, potrivit căreia "În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. Duble! Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treaba. A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate ca un premiu. Ca şi cum cel care ajunge acolo a câştigat la loterie şi este aranjat pe viaţă”, este un atac la adresa tuturor cadrelor didactice, medicilor sau funcţionarilor publici care muncesc devotat şi cinstit în această ţară.

"În învăţământ, un cadru didactic poate ajunge la un salariu de 3.000 de lei abia după 25 de ani vechime. Vi se pare mult, domnule Florin Cîţu? Noi spunem că este insuficient. Un debutant din învăţământ, absolvent de studii superioare, are salariul egal cu cel al unui muncitor necalificat din sistemul privat. Vi se pare cinstit, domnule Florin Cîţu? Noi spunem că nu!", arată reprezentanţii FSLI.

Preşedintele FSLI, Simion Hăncescu, afirmă că Florin Cîţu uită că, prin funcţia sa de senator, este plătit din bani publici, iar indemnizaţia de care beneficiază depăşeşte cu mult salariul unui profesor cu zeci de ani vechime.

"Aşa cum uită că este alesul oamenilor, inclusiv al acestor bugetari pe care îi denigrează în acest moment. Ceea ce este mai grav este faptul că domnul Cîţu nu are nici cel mai mic habar despre realitatea din şcoli, de exemplu, unde salariile personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic sunt departe de a fi la nivelul colegilor noştri din ţările UE. Au trecut aproape 48 de ore de când această declaraţie a fost făcută în spaţiul public şi niciun membru de la vârful PNL nu s-a delimitat de aceste vorbe. Ne aşteptam ca liderul partidului, Ludovic Orban, să îl sancţioneze cel puţin declarativ. Acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce înseamnă că ne putem întreba: Florin Cîţu este o portavoce a liberalilor? Dacă nu este, senatorul ar trebui să fie sancţionat de PNL! În plus, consider că în urma acestor declaraţii, senatorul Florin Cîţu ar trebui să îşi prezinte demisia din funcţia publică pe care o deţine. Declaraţia acestuia reprezintă un afront adus şi Parlamentului României”, a declarat preşedintele FSLI, Simion Hăncescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.