Selecţionerul Cosmin Contra a prezentat, miercuri, situaţia jucătorilor din străinătate ce pot fi convocaţi la echipa naţională. Pentru Contra, probleme mari sunt pe postul de portar, titularul incontestabil până în prezent, Ciprian Tătăruşanu, ajungând rezervă după transferul la Olympique Lyon. Tehnicianul a precizat că o soluţie pentru Tătăruşanu ar fi să fie împrumutat la o altă echipă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"El avea acord verbal cu Lyon când a fost convocat (n.r - la naţională). Lyon voia să-l vândă pe Lopes (n.r. - portarul titular). Ei erau în discuţii cu o altă echipă şi au apelat la Tătăruşanu. Şi i-au promis că Lopes plecă şi el va rămâne numărul 1 la Lyon. S-au rupt negocierile cu acea echipă, nu au mai venit oferte care să placă clubului, a venit Silvinho (n.r. - antrenor), care a zis că-l vrea pe Lopes să rămână. Şi atunci Tătăruşanu a ajuns într-o situaţie în care trebuie să caute o soluţie. Acum încearcă să vorbească cu conducătorii să-l dea împrumut, să joace. Oferte o să aibă. Nu cred că poate să meargă sub Nantes (n.r. - fosta echipă a românului). Dacă Silvinho nu i-ar fi spus că nu joacă decât în Cupa Ligii, Cupa Franţei, Tătăruşanu poate ar fi avut o şansă să se bată pentru postul de titular cu Lopes. Dacă antrenorul îţi taie din prima macaroana şi ştii că nu ai nicio şansă e cam greu. El a jucat în meiciuri în pregătire, nu e problemă. Dacă mental e bine, nu e nicio problemă (n.r. - pentru partidele echipei naţionale din septembrie). Problema lui e să fie liniştit. Radu e viitorul echipei naţionale", a declarat Contra, la Digi Sport.

El a afirmat că fundaşul Cristian Manea nu are un club pentru care să joace, în acest moment, deoarece este în proprietatea unui fond de investiţii. Din acest motiv, Manea se antrenează prin parcuri.

"Manea nu are oferte de la nicio echipă. Se antrenează prin parcuri. Aparţine de un fond de investiţii. I se termină contractul cu acetst fond de investiţii care a plătit bani pe el. Ceea ce au găsit până acum au fost numai echipe care să-l împrumute. El mai are un an. Nimeni nu o să-l lase împrumut când la anul el devine jucător liber. Cei de acolo vor să-i prelungească contractul şi atunci pot să-l dea împrumut. Acum nu ştiu cum se rezolvă această problemă, el e un pic dezamăgit, mai ales după Campionatul European pe care l-a făcut că nu s-a găsit o soluţie pentru el. Am înţeles că are un preparator fizic cu care se antrenează. Am informaţii că s-ar putea rezolva situaţia lui foarte repede, dar este în urmă cu pregătirea. Am înţeles că are oferte din Italia şi Belgia", a explicat selecţionerul.

Contra a mai dezvăluit că fundaşul Adrian Rus a fost trimis la echipa a doua de clubul Mol Vidi din Ungaria după ce a primit convocarea la naţionala României.

"El a jucat două meciuri titular la Mol Vidi şi în momentul în care i-am trimis convocarea la naţională a fost trimis la echipa a doua, în Divizia C. El este curtat de naţionala Ungariei. Au pus presiune pe el înainte să trimit eu convocarea. <Să alegi naţionala Ungariei, că la naţionala României nu ai nicio şansă, dar noi avem nevoie de tine, bla, bla, bla>. Băiatul a fost foarte cinstit şi le-a spus: <Mie mi-a cântat imnul la Campionatul European de tineret, am avut nişte satisfacţii extraordinare, eu vreau să rămân cu naţionala României.> Apoi a jucat, dar l-au trimis la echipa a doua când am trimis eu convocarea preliminară. E un jucător care mie îmi place mult. Are nişte calităţi pe care alţi fundaşi centrali nu le au. Poate să joace fundaş central, poate să joace în faţa apărării, este un jucător polivalent", a spus Contra.

România întâlneşte Spania, la 5 septembrie, de la ora 21.45, pe Arena Naţională din Bucureşti şi Malta, la 8 septembrie, de la ora 19.00, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, în preliminariile Euro-2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.