Barierele comerciale mai mari, inclusiv tarifele introduse de preşedintele american Donald Trump, îşi pun amprenta asupra economiei Statelor Unite, cu un impact de 0,3 puncte procentuale asupra PIB-ului în 2020, din cauza creşterii preţurilor care va reduce puterea de cumpărare a consumatorilor şi a costurilor mai mari ale investiţiilor, potrivit experţilor în buget din Congres, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul pentru Buget al Congresului a mai anunţat că tarifele vor reduce veniturile reale ale americanilor de rând cu 0,4%.

”Tarifele afectează şi investiţiile companiilor prin amplificarea incertitudinilor legate de viitoarele bariere comerciale şi, în consecinţă, a riscurilor percepute asociate cu investiţiile din Statele Unite şi din străinătate”, a declarat directorul biroului, Phillip Swagel.

Biroul pentru buget a menţinut estimarea referitoare la creşterea economică din acest an la 2,3%. Deşi ritmul este sub creşterea de 2,5% consemnată în 2018, biroul pentru buget consideră că cheltuielile mai mari ale guvernului federal vor compensa presiunile conflictelor comerciale, inclusiv din partea exporturilor mai mici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.