Germania a ales filmul „System Crasher/ Systemsprenger”, pentru care regizoarea Nora Fingscheidt a primit trofeul „Alfred Bauer” la Berlinala de anul acesta, drept propunere pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut miercuri, de German Films, informează Variety.

Filmul o are protagonistă pe Helena Zengel. Ea interpretează o fată în vârstă de 9 ani, care îşi pune toată energia în căutarea dragostei, spre disperarea tuturor celor din jur.

Lungmetrajul a fost ales de un comitet dintr-o listă de şapte producţii înscrise de producătorii lor.

Germania este a noua ţară, până în prezent, care şi-a anunţat propunerea pentru o nominalizare la această categorie a premiilor Oscar. 

Săptămâna aceasta, Iranul şi-a anunţat alegerea - documentarul „Finding Farideh”, după ţări ca Elveţia („Wolkenbruch”), Georgia („Shindisi”) şi Algeria („Papicha”).

Din 1990, unsprezece producţii germane au fost selectate la Oscar, iar două dintre ele au câştigat trofeul categoriei: „Nowhere in Africa”, de Caroline Link, în 2002, şi „The Lives of Others”, de Florian Henckel von Donnersmarck, în 2006. Cel mai recent, anul trecut, Germania s-a regăsit în lista nominalizaţilor cu „Never Look Away” al lui Donnersmarck. 

Înainte de reunificare, Germania de Vest a primit 13 nominalizări la Oscar - cu „The Tin Drum”, de Volker Schlondorff, câştigător în 1979. O singură producţie din Germania de Est s-a regăsit pe listă - „Jacob the Liar”, în 1976.

Nominalizările pentru categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” vor fi anunţate pe 13 ianuarie 2020. 

Cea de-a 92-a ediţie a galei de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 9 februarie 2020, la Dolby Theatre din Los Angeles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.