Preşedintele Asociaţiei Mame pentru Mame, Ana Măiţă, spune că a colaborat, în perioada 2011-2015, cu alianţa condusă de Bogdan Drăghici, reţinut pentru că şi-ar fi agresat sexual fiica, la o campanie pentru combaterea discriminării taţilor privind internarea alături de copii în spitale din ţară. Totodată, ea arată că, în urmă cu două luni, a consiliat-o pe fosta soţie a lui Drăghici, iar la momentul acela suspiciunile legate de abuzul sexual fuseseră deja sesizate Poliţiei, iar investigaţia era deja în curs de desfăşurare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ana Măiţă a transmis, miercuri, că asociaţia pe care o conduce a colaborat cu Alianţa TATA, condusă de Bogdan Drăghici, în perioada 2011-2015, în special pentru campania iniţiată de acesta pentru combaterea discriminării taţilor în ceea ce priveşte internarea alături de copiii minori în spitalele de pediatrie din România.
 
"Menţionez că aceasta a fost o campanie necesară şi legitimă, dat fiind faptul că multe spitale de pediatrie nu permiteau internarea taţilor alături de copii, susţinând că cei mici se pot interna doar cu un aparţinător de sex feminin, ceea ce constituia într-adevăr o discriminare şi o desconsiderare a diverselor situaţii practice în care un copil suferind nu are alt aparţinător disponibil pentru internare în afara tatălui”, a afirmat Ana Măiţă.
 
Ea a precizat că ultimul contact cu Bogdan Drăghici şi organizaţia acestuia a fost în 2015.
 
Preşedintele Asociaţiei Mame pentru Mame a mai spus că, în luna iunie a acestui an, a fost contactată de fosta soţia a lui Drăghici, care a solicitat o consiliere.
 
"Anul acesta, în luna iunie, organizaţia Mame pentru Mame a fost contactată de doamna Dr. Helen Drăghici, fosta soţie a domnului Drăghici, care a solicitat o consiliere pentru o situaţie dificilă de viaţă, aşa cum solicita zeci de mame în fiecare lună. Am consiliat-o pe doamna Dr. Helen Drăghici, însă obiectul şi detaliile acestei consilieri sunt confidenţiale, aşa cum sunt toate consilierile oferite de Asociaţia noastră, mai ales că sunt implicaţi copii minori”, a mai afirmat Ana Măiţă.
 
Ea a spus că, la momentul respectivei consilieri, suspiciunile legate de abuzul sexual asupra minorului fuseseră deja sesizate Poliţiei, iar investigaţia era deja în curs de desfăşurare.
 
"Cu această ocazie, reamintim tuturor colegilor din organizaţii neguvernamentale şi tuturor cetăţenilor că este obligaţia fiecăruia ca în cazul în care află informaţii despre un posibil abuz asupra minorilor să alerteze imediat autorităţile. Evident, acest apel pentru responsabilitate civică nu are finalitate decât dacă şi autorităţile statului iau în serios fiecare astfel de sesizare care priveşte siguranţa şi drepturile copiilor. Organizatia noastră are experienţă în astfel de cazuri delicate, dar care necesită măsuri urgente, ajutând inclusiv la prinderea pedofilului în serie Mihnea Columbeanu, în urma unor informaţii primite de la o sursă anonimă. În final, precizăm că nu ne putem pronunţa în ceea ce priveşte vinovăţia domnului Bogdan Drăghici şi că aşteptăm rezultatele anchetei în curs”, a mai spus Ana Măiţă.

Preşedintele Alianţei Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor - T.A.T.A., Bogdan Drăghici, a fost reţinut pentru viol şi agresiune sexuală în formă continuată, victimă fiind una dintre fiicele sale.

Abuzurile ar fi fost comise în intervalul 2013 - 2016, începând când fetiţa avea 10 ani, afirmă surse judiciare.

El urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

Drăghici afirmă pe contul său de Facebook că are 4 fiice. El are postate imagini alături de unele dintre acestea.

Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor – T.A.T.A. a acuzat în repetate rânduri discriminarea taţilor, solicitând magistraţilor, managerilor instantelor romanesti şi Consiliului Superior al Magistraturii să pună punct acestei practici şi să nu mai saboteze relaţia tată-copil.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.