Asociaţia Elevilor din Constanţa a dat în judecată Guvernul, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru anularea hotărârii privind impunerea tarifelor maximale pentru abonamentele elevilor la transportul judeţean, asociaţia menţionând că, încă din 2016, elevii din România s-au aflat în imposibilitatea decontării cheltuielilor de transport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a depus, miercuri, la Curtea de Apel Constanţa o cerere de chemare în judecată împotriva Guvernului României, Ministerului Educaţiei Naţionale şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei publice, în vederea anulării Hotărârii Guvernului nr. 863/2016 privind impunerea tarifelor maximale pentru abonamentele elevilor la transportul judeţean.
 
"Încă din 2016, elevii din România s-au aflat în imposibilitatea decontării cheltuielilor de transport, fiindu-le încălcat dreptul prevăzut la art. 84, alin. (3) şi (3^1) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 din cauza apariţiei tarifelor maximale impuse operatorilor de transport judeţean pentru abonamentele elevilor sub forma unor obligaţii de serviciu public, dar fără acordarea unor compensaţii. Astfel, din cauza acestui fapt, aceştia nu respectau tarifele, iar elevii nu puteau deconta facturile primite la licee, fiind invocate diferenţele de tarif dintre lege şi realitate”, a precizat Asociaţia Elevilor din Constanţa.
 
Sursa citată precizează că în 28 iunie a intrat în vigoare OUG nr. 51/2019 ce are ca obiect eliminarea transportului judeţean din sfera serviciilor publice şi din reglementările Legii nr. 92/2007. Or, HG nr. 863/2016 are ca temei legal art. (3^2) şi (3^3) din Legea 1/2011, ce făceau derogare de la art. 43, lit. b) din Legea 92/2007 care a fost modificat în sensul eliminării prevederilor privind transportul judeţean.
 
"Pe cale de consecinţă, având în vedere că HG 863/2019 se aplică exclusiv pentru transportul judeţean, atragem atenţia că acesta nu mai este aplicabil şi trebuie abrogat”, a mai precizat Asociaţia Elevilor din Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.