Tenorul spaniol Plácido Domingo a fost reconfirmat de Opera din Berlin în ciuda acuzaţiilor de hărţuire care îi sunt aduse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Staatsoper menţine în program prezenţa lui Domingo în „La Traviata”, pe 16 şi 19 ianuarie 2020.

„Programarea nu va fi schimbată, reprezentaţiile lui Plácido Domingo continuă să fie în program”, a declarat pentru Efe un purtător de cuvânt al instituţiei. 

Domingo, în vârstă de 78 de ani, a primit în ultimele zile sprijinul mai multor instituţii muzicale, după ce nouă femei l-au acuzat de hărţuire sexuală. Ele fac referire la incidente care ar fi avut loc în anii 1980.

Opera din Berlin se alătură astfel Teatrului Regal din Madrid şi Scala din Milano, care au anunţat săptămâna trecută că menţin programul care îl include pe tenorul şi dirijorul Plácido Domingo. La fel şi Festivalul din Salzburg, unde pe 25 august tenorul va urca prima dată pe scenă după ce 9 femei l-au acuzat de hărţuire sexuală.

În schimb, unele instituţii americane, precum Opera din San Francisco şi Orchestra din Philadelphia au ales să anuleze reprezentaţiile lui Domingo.

Opera din Los Angeles, unde artistul este director general din 2003, va începe o anchetă internă.

Repertoriul lui Plácido Domingo cuprinde 150 de roluri, cu peste 4.000 de reprezentaţii, vocea sa apare pe mai mult de 100 de înregistrări - opere, arii şi duete - şi a primit până în prezent 12 premii Grammy.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.