Ministerul britanic de Externe s-a declarat marţi ”extrem de îngrijorat” de informaţii cu privire la arestarea în China a unui angajat al consulatului său de la Hong Kong, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem extrem de îngrijoraţi de informaţii potrivit cărora un membru al echipei noastre a fost arestat în timp ce se întorcea la Hong Kong de la Shenzen”, a declarat într-un comunicat un purtător de cuvânt al Foreign Office.

”Ne exprimăm susţinerea faţă de familia sa şi căutăm mai multe informaţii pe lângă autorităţile din provincia Guangdong şi de la Hong Kong”, a anunţat ministerul în comunicat, publicat de Consulatul Marii Britanii la Hong Kong.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de ziarul local HK01, angajatul consulatului s-a dus la 8 august în marele oraş Shenzhen, în provincia Guangdong, aflat la o oră de Hong de Kong, cu ocazia unei întâlniri de afaceri.

Este vorba despre Simon Cheng, în vârstă de 28 de ani, un reprezentant în domeniul comerţului şi investiţiilor

El a ”dispărut” de atunci.

Poliţia din Hong Kong a confirmat că a deschis o anchetă cu privire la ”dispariţia” unui individ, la 9 august.

”Până acum noi nu am primit nicio nortificare din partea autorităţilor de pe continent” cu privire la o eventuală detenţie în China, a declarat pentru presă un purtător de cuvânt al poliţiei, Kong Wing-cheung.

Incidentul are loc în contextul în care centrul financiar internaţional se confruntă cu cea mai gravă criză politică de la retrocedarea fostei colonii britanice.

Activişti în favoare democraţiei organizează de zece săptămâni adunări aproape zilnic, care au degenrat adesea în confruntări violente între poliţie şi manifestanţi radicali.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.