Procurorii din Galaţi au deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, în urma unui denunţ făcut de o asociaţie privind cazul fetei de 14 ani găsită plină de sânge pe stradă, în timp ce doi poliţişti asistau pasiv. Cei doi agenţi erau cercetaţi disciplinar, însă această cercetare se suspendă până la soluţionarea cazului de către procurori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, în urma unei plângeri făcute de Asociaţia Consiliul Tinerilor Instituţionalizaţi în cazul celor doi poliţişti care nu au intervenit în cazul fetei de 14 ani găsită plină de sânge pe stradă.

"La data de 6 august a.c., Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a fost sesizat printr-un denunţ făcut de Asociaţia Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, de către cei doi agenţi de poliţie, cercetaţi disciplinar pentru modul în care au acţionat în speţa cu minora, de 14 ani", anunţă, marţi, Poliţia Judeţeană Galaţi.

Ca urmare, conform art. 60 alin. (2)/Legea 360/2002 privind Statutul Poliţistului, raportat la art. 16 alin. (1) din Hotărârea Nr. 725/2015, cercetarea disciplinară a celor doi agenţi de poliţie se suspendă de la data sesizării organelor de urmărire penală, până la data soluţionării definitive a cauzei, mai spun reprezentanţii Poliţiei Judeţene Galaţi.

Între timp, medicii legişti care au examinat-o pe fată au stabilit că ea nu avea urme de violenţă de corp, dar a suferit o leziune a aparatului reproducător, iar hemoragia i-a pus în pericol viaţa.

Cei doi poliţişti de la IPJ Galaţi erau vizaţi de o anchetă internă după apariţia unor imagini în care asistă pasiv la momentul apariţiei unei fete de 14 ani, plină de sânge, pe o stradă din oraş.

Procurorii au stabilit că nu a fost vorba despre viol în cazul fetei de 14 ani, care a fost dusă la spital. Ea şi băiatul implicat în acest caz aveau o relaţie de prietenie de circa două luni, iar dosarul vizează în prezent infracţiunea de act sexual cu un minor.

”Din probele pe care le-au administrat colegii care efectuează cercetări, în cauză nu există suspiciunea rezonabilă că actul sexual s-ar fi comis prin constrângeri, prin punerea în imposibilitatea de a-si exprima voinţa, prin violenţă, tocmai din acest motiv cercetările vizează fapta de act sexual cu un minor”, declara, pentru News.ro, procurorul Traian Laurenţiu Iancu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Traian Laurenţiu Iancu preciza că s-a dispus şi o expertiză medico-legală şi că se fac cercetări cu privire la faptă şi nu cu privire la persoană.

Suspectul în acest caz are 15 ani, iar potrivit Codului Penal, dacă diferenţa de vârstă nu este mai mare de 3 ani, fapta nu se pedepseşte.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.