Universal Music Group susţine că mulţi dintre artiştii care au dat în judecată compania în urma incendiului din 2008, în care ar fi fost pierdute sute de mii de înregistrări master, nu au suferit pierderi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La finalul săptămânii trecute, avocaţii trupei Soundgarden, ai lui Steve Earle şi administratorii averilor lui Tupac şi Tom Petty şi-au modificat plângerile depuse.

Majoritatea au actualizat documentele originale, adăugând informaţii privind lipsa de transparenţă de care a dat dovadă UMG referitor la incendiu, acuzaţii de neglijenţă şi comportament nepăsător. 

Grupul Hole, condus de Courtney Love, văduva lui Kurt Cobain, a renunţat la proces, pe baza faptului că nicio înregistrare master a sa nu a fost distrusă în incendiu.

UMG a transmis într-un comunicat: „Cu mai mult de o lună în urmă, fără a şti dacă incendiul de la NBC/ Universal Studios din 2008 le-a afectat clienţii, avocaţii s-au grăbit să aibă pretenţii legale. Echipa globală a UMG lucrează direct cu artiştii noştri şi reprezentanţii lor pentru a le oferi informaţii precise despre bunurile pe care le deţinem şi care ar fi putut fi pierdute în incendiu. Deşi munca noastră nu s-a încheiat, am putut determina că înregistrările master originale ale multora dintre artiştii numiţi în proces nu au fost pierdute în incendiul din 2008”.

Compania susţine că va continua să se concentreze pe anchetă, chiar dacă avocaţii reclamanţilor „continuă să urmărească aceste revendicări fără bază”.

Ed McPherson, avocat al reclamanţilor, a spus că după 11 ani în care a asigurat artiştii că nimic nu a fost pierdut în incendiu, Universal Music „întreprinde efectiv o anchetă”.

În urmă cu o lună, UMG a încercat să obţină anularea procesului în care artiştii cer 50% din „orice înţelegere şi asigurare primită de UMG pentru pierderea înregistrărilor master şi 50% din valoarea necompensată de o înţelegere şi asigurare a pierderilor”.

În procesul din 2009 intentat NBC în urma incendiului, UMG ar fi evaluat pierderile la 150 de milioane de dolari.

Înregistrările master reprezintă sursa pentru realizarea de discuri vinil, CD, MP3 şi alte formate audio.

O anchetă publicată de The New York Times în luna iunie a dezvăluit că, pe 1 iunie 2008, în incendiul care a cuprins Universal Studios Hollywood au fost distruse 500.000 de înregistrări master ale unor piese, semnate, între alţii, de Louis Armstrong, Duke Ellington, Nirvana, Sting şi Guns N’ Roses. În replică, Universal Music Group a transmis că articolul cuprinde greşeli, contradicţii şi interpretări greşite privind incidentul şi bunurile afectate.

Lucian Grainge, directorul general al Universal Music Group, a admis după o săptămâna de la publicarea articolului, într-un e-mail trimis angajaţilor companiei, că pierderea înregistrărilor în incendiul din 2008 este „sfâşietoare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.