Poliţiştii constănţeni şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) fac verificări după ce au apărut imagini cu mai mulţi copii care cerşeau în staţiunea Costineşti, în urma acţiunii aceştia nefiind găsiţi. Acţiunea autorităţilor continuă în staţiune şi în zilele următoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa, poliţiştii constănţeni s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile video apărute în spaţiul public. Astfel, poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Costineşti, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, au desfăşurat acţiuni, încă de luni seara, pentru prevenirea şi combaterea fenomenelor de cerşetorie, vagabondaj, dar şi a traficului şi exploatării persoanelor vulnerabile.
 
"La finalizarea activităţilor, pentru că astfel de acţiuni vor continua şi în zilele următoare, se vor lua măsurile legale care se impun în astfel de situaţii", au precizat reprezentanţii Poliţiei Judeţene Constanţa. 
 
De asemenea, şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa s-a sesizat cu privire la situaţia unor copii care au fost văzuţi cerşind, dormind sub cerul liber, lipsiţi de supraveghere.
 
"Au fost contactate de îndată autorităţile din localitatea Costineşti în scopul identificării minorilor aflaţi în situaţii de risc. Astfel, după verificările efectuate în timpul zilei de Poliţia Naţională, echipe mixte formate din reprezentanţi ai DGASPC Constanţa (asistent social şi psiholog), Poliţiei şi Jandarmeriei au verificat, seara trecută, întreaga localitate Costineşti. Facem precizarea că, în urma acţiunilor din seara trecută, nu au fost identificaţi minori care să se afle în situaţia semnalată", au declarat reprezentanţii DGASPC Constanţa.
 
Ei au precizat că asemenea acţiuni vor continua în perioada următoare, în colaborare cu autorităţile. 
 
"DGASPC Constanţa va lua toate măsurile ce se impun în astfel de situaţii şi, potrivit legii, se poate ajunge până la instituirea unor măsuri de protecţie speciale pentru copiii aflaţi în astfel de situaţii”, a mai spus sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.