Preşedintele american Donald trump s-a felicitat din nou cu privire la discuţiile în curs pe tema păcii în Afganistan şi dă asigurări că ele vor fi pozitive, atât cu Guvernul afgan, cât şi cu talibanii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem discuţii foarte bune cu talibanii. Avem discuţii foarte bune cu Guvernul afgan” în vederea încercării de a pune capăt războiului început în 2001, a declarat Donald Trump presei în New Jersey (nord-est), reiterându-şi declaraţii pe care le-a făcut vineri.

Preşedintele american a discutat vineri, de la clubul său de golf de la Bedminster, în New Jersey, cu mai mulţi oficiali, între care secretarii Apărării Mark Esper, de Stat Mike Pompeo şi şeful Statului major, generalul Joseph Dunford.

Această reuniune a avut loc la câteva zile după încheierea ultimului ciclu de negocieri între Statele Unite şi talibani la Doha, în Qatar.

Mai multe surse americane sugerau, în ultimele zile, că un acord între Wasgington şi talibani ar putea fi iminent, însă anumite puncte rămân de rezolvat, iar Zalmay Khalilzad ar putea să se ducă din nou în regiune, în zilele rumătoare, pentru a continua - eventual a finzaliza - negocierile.

El a anunţat la finalul ultimelor negocieri că echipele de negociere s-au concentrat ”asupra detaliilor tehnice” şi că au fost ”productive”.

Americanii şi talibanii au început negocieri directe în urmă cu un an.

Washingtonul vrea să reducă prezenţa militară americană în Afganistan, unde sunt staţionaţi 14.000 de militari americani.

Statele Unite caută mai ales să pună capăt unui război costisitor, început în 2001. Donald trump a repetat în mai multe rânduri că doreşte ”să aducă băieţii înapoi acasă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.