Angela Merkel a anunţat duminică faptul că îl primeşte pe Boris Johnson miercuri seara, pentru a discuta despre despărţirea Regatului Unit de Uniunea Europeană (UE), şi a dat asigurări că Germania este pregătită de un divorţ fără acord (”no deal”), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul britanic caută să obţină o redeschidere a negocierilor cu privire la Brexit, ameninţând că altfel părăseşte UE fără acord la 31 octombrie.

”Ne bucurăm de toate vizitele şi trebuie să dialogăm, să găsim soluţii bune”, a declarat Angele Merkel în cadrul unei msese rotunde la Cancelarie.

”Suntem pregătiţi de orice eventualitate, chiar dacă nu vom ajunge la un acord. Însă, în orice caz, voi depune eforturile necesare pentru a găsi soluţii, până în ultima zi de negocieri”, a adăugat ea.

Potrivit unui jurnalist de la cotidianul britanic The Guardian, Boris Johnson urmează să fie primit marţi, la Paris, de către Emmanuel Macron.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.