Ediţii ale emisiunii „Pulsul zilei” dedicate festivalului Cerbul de Aur vor fi difuzate de TVR 1 de luni până duminică, iar o noutate în cadrul evenimentului o va reprezenta colaborarea dintre interpreţii Laura Bretan, Ester Peony, care a reprezentat anul acesta România în concursul Eurovision, şi Olivier Kaye, laureat cu premiul I la ediţia de anul trecut a concursului Cerbul de Aur. Ei vor susţine un recital pe scena din Piaţa Sfatului, pe 22 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Laura Bretan va cânta în prima, dar şi în ultima zi de festival. „Programele speciale la care voi participa presupun colaborarea cu artişti ca Esther şi Olivier Kaye şi Paula Seling, Gheorghe Zamfir, Vali Boghean Band şi orchestra condusă de Nicolae Botgros. Repertoriul prezentat rămâne să fie o surpriză”, a transmis ea, potrivit unui comunicat remis News.ro.

În show-ul de pe scena Cerbului de Aur 2019, Ester Peony va interpreta piesa „De-ai fi tu salcie la mal", pregătită special pentru a onora muzica românească, iar Laura Bretan şi Olivier Kaye vor prezenta câte o melodie din repertoriul propriu. Apoi vor cânta împreună, alături de Big Band-ul Radio şi Orchestra Operei din Braşov, sub conducerea dirijorilor Ionel Tudor şi Andrei Tudor.

Prima seară a Festivalului Cerbul de Aur va fi deschisă de Zoli Toth, alături de ansamblul de percuţie Cantus Mundi, pentru ca, după încheierea secţiunii de concurs, să intre pe scenă Ştefan Bănică Jr.

Pe scena din Piaţa Sfatului vor urca Ronan Keating, Emeli Sandé, Irina Rimes şi Corina Chiriac, protagonista unui moment dedicat împlinirii a 40 de ani de la primul show color al Televiziunii Române.

Cântăreaţa de muzică lăutărească Gabi Luncă va susţine un recital în ultima seară a festivalului, în cadrul spectacolului de folclor. Printre artiştii invitaţi ai serii se numără Irina Loghin, Benone Sinulescu, Nicolae Furdui Iancu şi Daniela Condurache. Loredana (membră a juriului) şi trupa Agurida vor cânta alături de orchestra Lăutarii, condusă de maestrul Nicolae Botgros. Lidia Buble, la prima sa apariţie pe scena festivalului, Alexandra Ungureanu, Ionuţ Ungureanu şi Provincialii vor urca, de asemenea, pe scenă.

Cea de-a 19-a ediţie a festivalului Cerbul de Aur va avea loc în perioada 22 - 25 august, în Piaţa Sfatului din Braşov. Doisprezece solişti din zece ţări vor concura pentru premii în valoare totală de 55.000 de euro.

Aproximativ 6 milioane de lei din bugetul Societăţii Române de Televiziune pe 2019 au fost alocaţi pentru ediţia de anul acesta, potrivit unui răspuns oferit de Televiziunea Română la solicitarea News.ro.

Loredana Groza, Vasile Şirli, care a compus timp de 28 de ani muzica originală pentru Disneyland Paris, cântăreţul şi fostul prezentator al festivalului Ricky Dandel, artista belgiano-franceză Victor Laszlo şi cantautorul italian Erminio Sinni sunt membrii juriului.

Anul trecut, interpreta Iniz Neziri din Albania a câştigat marele trofeu al festivalului internaţional Cerbul de Aur, în valoare de 25.000 de euro.

Eda Marcus, prezentatoare de ştiri sportive de la TVR, şi cântăreţul şi actorul Elvin Dandel vor fi gazdele festivalului.

Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.

Biletele pentru Cerbul de Aur au fost puse în vânzare la mai multe categorii, cu preţuri pornind de la 70 de lei. Ele sunt disponibile pe Eventim.ro.

Festivalul internaţional Cerbul de Aur, lansat în urmă cu 51 de ani, a fost reluat în 2018, după o întrerupere de 9 ani.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 18 ediţii. De-a lungul anilor, la festival au participat, între alţii, Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink şi Sheryl Crow.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.