În perioada minivacanţei de Sfânta Maria, traficul prin punctele de trecere ale frontierei s-a menţinut la valori ridicate, fiind înregistrată o creştere cu 50% faţă de perioada similară a anului trecut. Peste 1.500.000 de persoane au tranzitat frontiera, cele mai tranzitate puncte de trecere ale frontierei fiind cele de la graniţa româno-bulgară şi româno-ungară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia de Frontieră a anunţat, duminică, faptul că, în perioada minivacanţei de Sfânta Maria (14.08-18.08.2019, ora 08.00), frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 1.511.000 de persoane, din care 686.000 pe sensul de intrare în ţară şi 825.000 pe sensul de ieşire din ţară şi 360.000 mijloace de transport.

”Comparativ cu o perioadă similară a anului trecut, s-a constatat o creştere a traficului cu 50%  la persoane si cu 48 %  la mijloace de transport. Cele mai tranzitate puncte de trecere ale frontierei au fost cele de la frontiera comună româno-bulgară, pe unde au trecut graniţa peste 437.000 persoane, precum şi cele de la frontiera româno-ungară unde au efectuat formalităţile aproximativ 435.000 persoane, cele mai tranzitate fiind PTF Giurgiu şi PTF Nădlac II (191.000, respectiv 182.000 de treceri)”, a transmis Poliţia de Frontieră.

De asemenea, în această perioadă prin punctele aeroportuare au trecut graniţa aproximativ 270.000 persoane, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe cel de intrare în ţară.

Poliţia de Frontieră Română a dispus măsuri de suplimentare a personalului, sens în care aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră au desfăşurat, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

”A fost folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor. În urma măsurilor dispuse, traficul călătorilor prin punctele de trecere ale frontierei, în perioada referinţă, s-a desfăşurat fluent şi operativ, iar media timpului de aşteptare la frontieră s-a încadrat în valorile normale pentru această perioadă”, a mai transmis Poliţia de Frontieră.

Sursa citată a precizat că şi pentru perioada următoare a luat toate măsurile necesare astfel încât traficul de persoane si autovehicule prin punctele de frontieră să se desfăşoare în condiţii normale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.