Alpinistul care a decedat, sâmbătă, în Munţii Făgăraş este cunoscutul alpinist arădean Zsolt Torok. Salvamont România a transmis că, de acum, ”crestele munţilor şi alpinismul românesc sunt mai sărace şi mai triste”. La rândul său, ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a scris pe Facebook: ”Rămas bun, prieten drag”. Trupul alpinistului Zsolt Torok, mort, sâmbătă, în Munţii Făgăraş, va fi coborât din munte de echipele Salvamont, întrucât elicopterul solicitat pentru operaţiune nu poate interveni din cauza vremii. Ministerul Tineretului şi Sportului a transmis, sâmbătă seară, condoleanţe familiei alpinistului Zsolt Torok despre care spune că ”a murit acolo unde era lumea lui şi unde îşi trăia cea mai mare parte a vieţii, pe culmile muntelui”. ”Lumea sportului românesc deplânge dispariţia unuia dintre cei mai importanţi performeri ai alpinismului românesc”, au transmis reprezentanţii Ministerului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 20:46 - Ministerul Tineretului şi Sportului: Zsolt Torok a murit acolo unde era lumea lui şi unde îşi trăia cea mai mare parte a vieţii, pe culmile muntelui

Ministerul Tineretului şi Sportului a transmis, sâmbătă seară, condoleanţe familiei alpinistului Zsolt Torok despre care spune că ”a murit acolo unde era lumea lui şi unde îşi trăia cea mai mare parte a vieţii, pe culmile muntelui”. ”Lumea sportului românesc deplânge dispariţia unuia dintre cei mai importanţi performeri ai alpinismului românesc”, au transmis reprezentanţii Ministerului.

”Lumea sportului românesc deplânge dispariţia unuia dintre cei mai importanţi performeri ai alpinismului românesc, Zsolt Torok. Autor al celei mai valoroase performanţe ale anului 2018 pentru alpinismul românesc, când a reuşit ascensiunea pe masivul Pumori (7161 m) din Hymalaia, unde a deschis un traseu în premieră mondială, Zsolt Torok a murit acolo unde era lumea lui şi unde îşi trăia cea mai mare parte a vieţii, pe culmile muntelui”, a transmis, sâmbătă seară, Ministerul Tineretului şi Sportului.

Reprezentanţii instituţie au precizat că, în urmă cu doar câteva luni, alpinistul primise titlul de ”Maestru Emerit al Sportului”.

”Condoleanţe familiei îndoliate şi tuturor celor care l-au cunoscut”, au mai transmis reprezentanţii Ministerului.

UPDATE 20:26 - Trupul alpinistului Zsolt Torok va fi coborât din munte de echipele Salvamont, elicopterul solicitat pentru operaţiune neputând interveni din cauza vremii

”Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, elicopterul solicitat pentru evacuarea alpinistului decedat în zona Vârfului Negoiu nu au putut interveni. Se va face evacuarea acestuia pe cale terestră, de către echipele Salvamont”, a anunţat, sâmbătă seară, şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David.

La rândullor, salvamontiştii din Argeş, care au participat la căutarea alpinistului, au transmis că operaţiunea a fost ”cumplită”.

”Sarcina pe care am avut-o astăzi a fost cumplită! Este dureros să pierzi un prieten adevărat. Am sperat, ne-am rugat pentru el, dar moartea a fost mai puternică şi ni l-a smuls dintre noi. A fost un om minunat şi va rămâne veşnic în inimile noastre. Îl vom păstra în inimile noastre tot restul vieţii. Dumnezeu să-l ierte şi să-i primească sufletul în grădina sa, să dea putere familiei să treacă peste aceste clipe grele şi să le ofere mângâiere în aceste momente dureroase”, au transmis, pe pagina de Facebook, salvamontiştii din Argeş.

Cunoscutul alpinist arădean Zsolt Torok a murit, sâmbătă, într-un accident produs în Munţii Făgăraş.

”Crestele munţilor şi alpinismul românesc sunt mai sărace şi mai triste de acum. A plecat dintre noi, răpus de marea sa pasiune, unul dintre marii alpinişti ai ţării, un caracter deosebit, un prieten al Salvamont România, un OM... În munca noastră, încărcarea psihică este mare în fiecare situaţie în care intervenim, dar sunt momente în care aceasta depăşeşte şi puterea noastră de înţelegere şi de acceptarea a cruntei realităţi”, a transmis, sâmbătă, Salvamont România.

Salvamontiştii au transmis condoleanţe familiei şi celor care l-au cunoscut.

”Condoleanţe familiei şi tuturor celor care l-au cunoscut, i-au admirat şi apreciat performanţele. Rămas bun prieten drag!”, a mai transmis Salvamont România.

La rândul său, ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, arădean la rândul său, a postat pe Facebook o fotografie cu Zsolt Torok, însoţită de mesajul: ”Rămas bun, prieten drag...Dumnezeu să te odihnească în pace!”.

Alpinistul arădean Zsolt Torok avea o experienţă de 30 de ani şi numeroase premiere mondiale la activ.

Potrivit blogului său, principiul după care s-a ghidat întreaga viaţă a fost: ”Ascensiunea nu are rost, dacă nu îţi place şi nu o trăieşti din plin”.


Zsolt Torok, în vârstă de 45 de ani, a fost căutat, sâmbătă, de salvamontişti şi jandarmi din judeţele Sibiu şi Argeş, sprijiniţi de un elicopter al MAI, după ce soţia sa i-a anunţat dispariţia. El a fost localizat în zona Vârfului Negoiu din Munţii Făgăraş, fiind decedat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.