Doi israelieni au fost răniţi într-un atac cu maşina, la intrarea în colonia Elazar, situată la sud de Betleem, în Cisiordania ocupată, a anunţat vineri armata israeliană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O anchetă preliminară a incidentului arată că un act terorist a zdrobit doi civili”, afirmă armata într-un comunicat.

În timp ce se întorcea acasă, după serviciu, un polişist a asistat la atac şi a văzut şoferul încercând să iasă din vehicul. El ”a tras în el” şi l-a ”neutralizat”, a anunţat poliţia, fără alte detalii.

Incidentul a avut loc într-o staţie de autobuz situată la intrarea în colonie. La puţin timp după atac, importante efective din cadrul forţelor de securitate patrulau în sector, potrivit unui fotograf AFP aflat la faţa locului.

Un tânăr în vârstă de 17 ani a fost evcuat către Spitalul Hadassa, la Ierusalim, în stare gravă şi conectat la aparate de respitaţie artificială, potrivit unei purtătoare de cuvânt a spitalului. O tânără, rănită mai puţin grav, a fost evacuată la alt spital.

Cei doi răniţi sunt fratele şi sora unui locuitor al coloniei Elazar, unde acest atac a provocat emoţie, la o săptămână şi ceva după descoperirea - în acelaşi sector - a ccorpului unui militar islaelian în vârstă de 19 ani, înjunghiat mortal.

Joi, doi minori palestinieni au înjunghiat şi rănit ”uşor” un poliţist israelian, în Oraşul Vechi, la Ierusalim.

Unul dintre atacatori a fost ucis în tiruri de represalii ale poliţiei, iar al doilea a fost evacuat la un spital israelian care a apreciat că minorul se afla în stare ”critică”.

Potrivit poliţiei, atacul a avut loc în faţa unei porţi către Esplanada Moscheilor.

Duminică, ciocniri între poliţişti israelieni şi musulmani, pe Esplanada Moscheilor - un loc de tensiuni puternice la Ierusalim - s-a solat cu zeci de răniţi în rândul palestinienilor.

Patru poliţişti israelieni au fost de asemenea răniţi în aceste confruntări, în prima zi a sărbătorii musulmane Eid al-Adha, care a coincis anul acesta cu comemorarea evreiască Tisha B'Av.

Esplanada Moscheilor este al treilea loc sfânt al islamului şi locul cel mai sfânt alevreilor, care-l consideră locul celor două temple, a căror distrugere - de către babilonieni în 587 î.e.n. şi apoi de romani în 70 - este comemorată prin Tisha B'Av 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.