Producătorul de vinuri Purcari Wineries (simbol bursier WINE) a anunţat că al doilea cel mai mare acţionar al său, Lorimer Ventures Limited, care are 22,69% din capitalul social, ”explorează opţiuni strategice în legătură cu vânzarea de acţiuni”, însă nu a fost luată încă nicio decizie în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lorimer a decis să angajeze Wood&Company Financial Services în calitate de consilier financiar. 

”Purcari Wineries Public Company Limited a fost informată de al doilea cel mai mare acţionar al său, Lorimer Ventures Limited, o filială deţinută integral de Emerging Europe Growth Fund II LP, administrată de Horizon Capital, care deţine 4.539.233 acţiuni în cadrul societăţii (reprezentând 22,6962% din capitalul social al companiei), ca urmare a exprimării unui interes nesolicitat a unor părţi terţe în achiziţionare de acţiuni, aceştia explorează în prezent opţiuni strategice în legătură cu vânzarea de acţiuni şi în acest scop au decis să angajeze Wood&Company Financial Services a.s. în calitate de consilier financiar. Nu a fost încă luată nicio decizie cu privire la acţiuni”, arată raportul companiei, transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Purcari Wineries are o capitalizare de 466 milioane lei. În primul trimestru a raportat un profit net de 8,66 milioane lei şi venituri de 42,2 milioane lei.

Grupul Purcari este unul dintre principalii producători de vin şi brandy din Europa Centrală şi de Est, gestionând aproximativ 1.000 de hectare de podgorii şi patru vinării din România şi Republica Moldova: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan şi Bardar.

Grupul este cel mai mare exportator de vin din Moldova, cu livrări în peste 30 de pieţe din Europa (Polonia, Cehia, Slovacia, Ucraina, Norvegia, Marea Britanie, etc.), Asia (China, Japonia, Coreea de Sud) şi America (SUA şi Canada).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.