Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu 5% din cauza datelor economice sub aşteptări din China şi Europa, care au reaprins temerile legate de încetinirea cererii globale, dar şi a creşterii neaşteptare a stocurilor de ţiţei în Statele Unite, pentru a două săptămână consecutiv, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cotaţia petrolului Brent a scăzut cu  până la 4,7%, la 58,4 dolari pe baril, anulând în totalitate creşterea puternică de marţi, de 4,7%, determinată de anunţul preşedintelui american Donald Trump privind amânarea introducerii de tarife suplimentare pentru unele produse importate din China.

Cotaţia petrolului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 5,2%, la 54,14 dolari pe baril, după un avans de 4% în şedinţa precedentă.

China a raportat date economice slabe pentru luna iulie, inclusiv o încetinire surprinzătoare a creşterii producţiei industriale, la cel mai redus ritm din ultimii 17 ani, pe fondul intensificării războiului comercial cu Statele Unite.

Încetinirea economiei mondiale, amplificată de conflictul din jurul tarifelor şi incertitudinile provocate de Brexit, afectează şi economiile europene. Declinul exporturilor Germaniei a dus la scăderea economiei în trimestrul al doilea.

PIB-ul zonei euro a înregistrat o creştere nesemnificativă în trimestrul al doilea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.