Teatrele lirice din Europa, între care Royal Opera House şi Opera din Viena, îşi menţin programul cu Plácido Domingo, pe care mai multe femei l-au acuzat, prin intermediul unui articole de presă, de hărţuire sexuală care s-ar fi petrecut în anii '80, învinuiri care au provocat anularea reprezentaţiilor muzicianului în Statele Unite, potrivit EFE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia Associated Press a publicat luni un reportaj, potrivit căruia opt cântăreţe şi o balerină, sub anonimat cu excepţia uneia, au denunţat faptul că au fost victime ale hărţuirii sexuale, acuzaţii pe care tenorul le-a caracterizat "îngrijorătoare" şi "inexacte". "Cred că toate interacţiunile mele şi relaţiile au fost întotdeauna acceptate şi consensuale", a declarat el.

Opera din Los Angeles, pe care tenorul o conduce din 2003, a anunţat că va deschide o anchetă în acest caz. Opera din San Francisco a anulat concertul pe care Domingo trebuia să-l susţină pe 6 octombrie iar Orchestra din Philadelphia pe cel programat în 18 septembrie. 

Opera Metropolitană din New York a anunţat că menţine programul cu Domingo pentru septembrie, octombrie şi noiembrie, însă urmăreşte rezultatele anchetei, anunţate de Opera din Los Angeles, cu privire la comportamentul tenorului spaniol. 

În Europa, unde tenorul are angajamente la Palatul Artelor din Valencia (Spania) în decembrie, pentru a cânta "Nabucco", şi la Teatro Real din Madrid, unde va cânta în iunie "La Traviata", nu s-a produs nicio anulare. 

Un purtător de cuvânt al Royal Opera House din Londra a informat EFE că instituţia menţine programările reprezentaţiilor prevăzute pentru 2020 ale cântăreţului, cea din iulie cu "Don Carlo". "Aşa cum stau lucrurile, va juca la Royal Opera House după cum este programat. Royal Opera House nu are cunoştinţă de nicio acuzaţie legată de perioada în care Placido Domingo a fost artist invitat sau din perioada în care a fost director", a adăugat acesta. 

Opera din Viena va analiza situaţia şi va lua o decizie după vacanţa din august, odată cu începutul stagiunii, după cum au semnalat pentru EFE reprezentanţi ai celor mai prestigioase teatre lirice din Europa. 

Domingo are programate trei apariţii în "Macbeth", de Verdi, începând din 25 octombrie. Totodată, este prevăzut să participe pe 20 octombrie într-o gală la Opera din Viena, la care, printre altele, va primi un premiu pentru cariera sa. 

Organizatorii Festivalului de la Salzburg au confirmat că tenorul va juca, pe 25 şi 31 august, în opera lui Verdi "Luisa Miller". 

Carla Toscano, deputată a partidului de extremă dreapta Vox, a publicat un mesaj în numele ei pe Twitter, afirmând că Domingo este "o nouă victimă" a "tiraniei #MeToo şi a feminismului", "cu acuzaţii imposibil de verificat după 30 de ani". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.