Preşedintele Camerei Comunelor John Bercow intenţionează să-l împiedice pe premierul Boris Johnson să ocolească Parlamentul şi să scoată Regatul Unit din Uniunea Europeană (UE) fără acord (”no deal”), scria în ediţia de miercuri The Telegraph, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

John Bercow a declarat în Scoţia că parlamentarii pot împidica un Brexit fără acord, la sfârşitul lui octombrie, şi a subliniat că va lupta ”cu fiecare os din corpul” său împotriva oricărei tentative de ocolire sau suspendare a Parlamentului în vederea unui Brexită fără acord.

”Nu putem închide Parlamentul, noi suntem o societate democratică”, a declarat Bercow în marja unui festival la Edinburgh, potrivit cotidianului.

”Parlamentul îşi va face auzită vocea, iar nimeni nu va reuşi, în ceea ce mă priveşte, să oprească acest lucru”, a declarat speakerul Camerei inferioare a Parlamerntului britanic, în vârstă de 56 e ani, care a votat “Remain” în referendumul din 2016, scrie Reuters.

Johnson a promis că regatul va părăsi cea mai mare piaţă comercială din lume de Halloween, cu sau fără un acord, însă majoritatea parlamentarilor resping un ”no deal”.

Ei studiază ce proceduri parlamentare pot fi folosite în vederea împiedicării unui Brexit fără acord, iar în iulie au susţinut propuneri în acest sens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.