Liderul USR Bucureşti, Roxana Wring, spune că vinieta pentru Bucureşti va fi doar o sancţiune pe care oamenii o plătesc pentru incompetenţa primarului general, pentru că, în lipsa facilităţilor, taxa nu va duce la reducerea traficului şi a poluării, ci doar la penalizarea oamenilor care nu au nicio altă variantă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”«Heirupismul» ca stil de management. Asta este ceea ce putem învăţa din tot mandatul Gabrielei Firea. Cea mai recentă lecţie, chiar astăzi când primarul a anunţat că introduce vinieta pentru Bucureşti. Este o mostră de heirupism, la fel cum a fost, dacă vă mai aduceţi aminte, banda unică ce a funcţionat o singură zi pentru că a fost prost pregătită, prost anunţată şi prost implementată”, afirmă Roxana Wring.

Ea spune că acum este aceeaşi situaţie: „O idee aplicată în alte oraşe, dar care riscă să fie transformată în dezastru de Gabriela Firea. Şi explic de ce. În mod normal, astfel de decizii se iau după o analiză atentă a cifrelor. Nu am auzit de la actualul primar date precise despre câte astfel de maşini circulă zilnic în Bucureşti, care este suma totală pe care speră să o obţină la bugetul local şi cu cât va scădea poluarea din Capitală în urma introducerii acestei măsuri. Nu am auzit nici de facilităţile de transport vor fi oferite celor care, descurajaţi de vinietă, vor dori totuşi să meargă cu transportul în comun. Unde să-şi lase maşinile, ce noduri de transport vor avea la dispoziţie sau ce variante ocolitoare”.

Liderul USR Bucureşti precizează că, în lipsa acestor date absolut necesare, nu are încredere că Gabriela Firea va reuşi să facă ceva bun cu această taxă, ci, cel mult, să o compromită ca idee şi să o îngroape aşa cum a făcut şi cu altele.

„Ce trebuia să facă un primar general? Încă din primul an de mandat trebuia să comande un studiu pe această problemă. Apoi să pregătească un plan integrat, în care introducerea vinietei să fie dublată de măsuri de sprijin (înnoirea parcului auto STB, parcări la marginea oraşului, rute extinse, variante ocolitoare etc.). Apoi să pună în dezbatere această soluţie. Apoi să o testeze şi la final să anunţe că o va implementa. Altfel, vinieta va fi doar o sancţiune pe care oamenii o plătesc pentru incompetenţa primarului general. În lipsa facilităţilor de care spuneam, această vinietă nu va duce la reducerea traficului şi a poluării. Ci doar la penalizarea oamenilor care nu au nicio altă variantă. Şi nu din cauza lor, ci din cauza actualei administraţii. Pe scurt, o idee ce ar putea funcţiona, dar pe care Gabriela Firea se pregăteşte să o îngroape definitiv”, mai scrie Roxana Wring pe pagina sa de Facebook.

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, miercuri, un proiect prin care, din ianuarie 2020, toate vehiculele care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov vor putea intra în Capitală numai după achitarea unei viniete. De asemenea, toate autovehiculele sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor mai putea să circule în centrul Capitalei, iar cele Euro 3 vor trebui să achite o taxă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.