Lucrările de construcţii au crescut cu 21,9% în iunie, pe serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, nivel scăzut faţă de cel din luna precedentă, potrivit datelor publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În mai, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 25,5%, respectiv cu 19,6%.

În iunie, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 21,9%, respectiv cu 22,2%.

Pe elemente de structură au fost înregistrate creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii noi (+25,7%), lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+18,5%) şi lucrărilor de reparaţii capitale (+ 4,9%).

Pe obiecte de construcţii, seria brută evidenţiază creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: clădiri nerezidenţiale, cu 30,5%, clădiri rezidenţiale, cu 25,1% şi la construcţii inginereşti, cu 16,5%.

În primele şase luni, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 23,3%.

În 2018, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total, ca serie brută, cu 4,1%.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.