Statele Unite şi Regatul Unit negociază un acord comercial parţial care ar putea intra în vigoare la 1 noiembrie, la o zi după ieşirea prevăzută a regatului din Uniunea Europeană (UE), dezvăluie un oficial de rang înalt din cadrul administraţiei lui Donald Trump, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Încheierea unui ”deal” între regat şi Statele Unite ar fi aproape, potrivit acestui oficial.

Londra şi Washingtonul discută despre un acord comercial care ar putea să intre în vigoare la 1 noiembrie, la o zi după Brexit.

Consilierul preşedinţiei în domeniul securităţii naţionale John Bolton, care a efectuat laînceputul săptămânii o vizită de două zile la Londra, şi ministrul britanic al Comerţului Liz Truss au evocat posibilitatea ca liderii celor două ţări să semneze o foaie de parcurs în vederea unui acord comercial la sfârşitul lunii, la summitul G7, în Franţa, a precizat oficialul.

John Bolton s-a întâlnit luni cu premierul britanic Boris Johnson şi i-a transmis susţinerea ”entuziastă” a Statelor Unite faţă de un Brexit fără acord (”no deal”), dacă asta este ceea ce doreşte noul Guvern.

”Noi vrem să fim utili în vederea Brexitului”, declara Bolton.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.