San Francisco şi ţinutul Santa Clara au dat în judecată, marţi, administraţia Trump, pentru a bloca noua reglementare care va reduce drastic imigraţia legală prin respingerea vizelor pentru imigranţii săraci, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unii experţi afirmă că noua regulă ar putea reduce la jumătate imigraţia legală, prin respingerea vizelor şi a cererilor de rezidenţă permanentă pentru sute de mii de oameni, dacă aceştia nu vor îndeplini standardele referitoare la venituri sau dacă vor beneficia de asistenţă publică precum asistenţă socială, bonuri de masă, locuinţe sociale sau asistenţă medicală.

”Această regulă ilegală este o nouă tentativă de a denigra imigranţii”, a afirmat avocatul oraşului San Francisco, Dennis Herrera.

Trump a făcut eforturi pentru a reduce imigraţia legală şi ilegală, o problemă care este un element central al preşedinţiei sale, dar şi al campaniei sale de realegere ca preşedinte în 2020.

Regula, prezentată luni şi care va intra în vigoare pe 15 octombrie extinde definiţia cheltuielilor publice pentru o persoană, permiţând respingerea vizelor pentru aplicanţii care nu îndeplinesc condiţiile referitoare la venituri sau care beneficiază de asistenţă publică.

San Francisco este atât oraş cât şi ţinut. Santa Clara include oraşul San Jose şi diverse alte părţi din Silicon Valley.

Reclamaţia este făcută împotriva Serviciului pentru Imigraţia şi Cetăţenie al SUA, Departamentului pentru Securitate Internă şi directorilor acestora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.