Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat marţi contractul de finanţare pentru proiectul ”Dezvoltarea turistică a Braţului Borcea-Călăraşi”- port turistic de agrement, valoarea proiectului fiind de 86,5 milioane lei, din care Ministerul Turismului va asigura o finanţare de 70% din investiţia de bază.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Bogdan Trif a efectuat o vizită de lucru la Călăraşi, unde, alături de mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, a mers în zona malului Braţului Borcea al Dunării. Aici, în următorii 3 ani şi 9 luni, va fi construit un port turistic de agrement.

“Investiţiile în turism fac parte din programul de guvernare, iar acestea sunt prioritare pentru dezvoltarea sectorului de turism din ţara noastră. Iată că astăzi vorbim despre încă un proiect ambiţios, un port turistic de agrement în judeţul Călăraşi, cu o suprafaţă totală de 2,45 hectare, care presupune crearea unei capacităţi pentru 250 de ambarcaţiuni medii şi mici, cheuri, platforme portuare dar şi diguri de apărare împotriva inundaţiilor. Valoarea proiectului este de 86,5 milioane de lei, din care Ministerul Turismului va asigura o finanţare de 70% din investiţia de bază, sumă care se ridică la aproape 52 de milioane de lei, restul fiind asigurat de Consiliul Judeţean Călăraşi”, a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului.

Ministrul a mai spus că a fost, la începutul lunii mai, la inaugurarea instalaţiei nocturnei care pune în valoare cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa, Chipul lui Decebal.

”Era necesar ca această statuie să fie luminată pentru a creşte atractivitatea în acea zonă. Acum, a venit rândul autorităţilor locale din Călăraşi să realizeze portul turistic de agrement. Trebuie spus, încă o dată, că măsurile guvernamentale sunt menite să stimuleze industria turismului din România, iar investiţiile sunt cu atât mai necesare pentru dezvoltarea infrastructurii turistice din ţara noastră”, a spus Trif.

Proiectul ”Dezvoltarea turistică a Braţului Borcea-Călăraşi”- port turistic de agrement prevede şi construirea unei clădiri administrative şi a unui imobil în care vor fi amenajate mai multe spaţii comerciale de profil şi două săli de conferinţă. Portul turistic de agrement va fi prevăzut cu un atelier reparaţii ambarcaţiuni, cu macara pivotantă pentru ridicare ambarcaţiuni, rampă de lansare ambarcaţiuni, sistem de pontoane plutitoare, piloni verticali pentru culisarea ansamblului plutitor şi o platformă de parcare pentru 167 locuri din care 6 locuri pentru persoane cu dizabilităţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.