Senatorul PSD Paul Stănescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, susţine că nu a avut nicio legătură cu vreun clan interlop din judeţ şi spune că, dacă un membru al PSD Olt ar avea cea mai mică legătură cu asemenea grupări, nu mai are ce să caute în rândul social-democraţilor. El adaugă că pentru ceea ce s-a întâmplat la Caracal vina morală aparţine şi clasei politice. "Sigur că e şi vina noastră morală, pentru ce s-a întâmplat la Caracal", afirmă Stănescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Niciodată eu, ca persoană, deci ca om şi ca om politic, dacă vreţi, nu am avut nicio legătură cu niciun grup infracţional, cu niciun clan interlop din judeţ, nici nu ştiu de colegii, oameni politici, nu numai din PSD, să fi avut cumva legături. Ceea ce pot să spun, dacă în PSD Olt un membru de partid ar avea cea mai mică legătură, vom lua măsuri cu el imediat, asemenea oameni nu au ce să caute în PSD”, a declarat Paul Stănescu, luni, înainte de şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

El susţine că de existenţa unor asemenea grupuri trebuiau să ştie autorităţile statului.

"Trebuiau să îşi facă datoria organele statului. Nu eu ca om politic trebuie să ştiu neapărat, să anchetez, sau să ştiu despre existenţa unor asemenea grupuri infracţionale, DIICOT-ul trebuia să ştie lucrul ăsta. Eu am spus un lucru foarte important şi o să-l spun în continuare până când o să înţeleagă toţi, disoluţia statului român s-a întâmplat în timpul lui Traian Băsescu”, a spus senatorul PSD.

El a precizat că PSD nu a reuşit să facă mare lucru şi o problemă în poliţie este faptul că poliţiştii se pensionează dacă au peste 15 ani vechime.

"Din păcate, noi nu am reuşit să facem mare lucru pentru că poliţiştii sunt pensionaţi sau au fost pensionaţi cu 110 la sută, au ieşit la pensie dacă aveau peste 15 ani vechime în cadrul sistemului, asta înseamnă când poliţistul era în deplinătatea, în maturitatea profesionalismului lui, el pleca acasă. Nu stătea nimeni dacă avea 7.000 salariu şi 8.000 lua pensie, nu stătea nimeni. Şi din păcate în mare parte la această oră poliţia la ora asta nu mai are cadre, e deprofesionalizată complet poliţia”, a mai afirmat Paul Stănescu.

El a precizat că pentru ceea ce s-a întâmplat la Caracal vina morală aparţine şi clasei politice.

"Nici noi, Partidul Social Democrat şi coaliţia n-am făcut mare lucru în acest sens, e şi vina noastră. Şi eu am recunoscut că e li vina politicului în tot ce s-a întâmplat, am recunoscut şi recunosc lucrul ăsta. Moral, dacă vreţi, e şi vina noastră. Sigur că e şi vina noastră morală, pentru ce s-a întâmplat la Caracal", a spus Paul Stănescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.