Puternicul taifun care a afectat în mod violent, în weekend, provincia Zhejiang, în estul Chinei, s-a soldat cu 44 de morţi, potrivit ultimului bilanţ publicat luni de autorităţi, a cauza pagube economice estimate la câteva miliarde de dolari şi a perturbat în mod considerabil transporturile, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel puţin 16 persoane erau date dispărute, potrivit birourilor de urgenţă li presei de stat.

Postul public de telviziune CCTV anunţa duminică 32 de morţi.

Taifunul Lekima a atins sâmbătă coastele provinciei Zhejiang, cu rafale de vânt de până la 187 de kilometri pe oră, după care s-a îndreptat către coastele provinciei Shandong.

Majoritatea morţilor sunt victime ale unei alunecări de teren, la 130 de kilometri nord de oraşul de coastă Wenzhou, provocată de ruperea unui baraj natural. În trei ore, nivelul precipitaţiilor în regiune  a ajuns la 160 de milimetri.

Autorităţile de la Shandong estimează în acest stadiu impactul economic al Lekima la 18 miliarde de yuani (2,27 miliarde de euro), inclusiv pagubele cauzate unor culturi pe o suprafaţă de 364.000 de hectare şi unuinumăr de 36.000 de locuinţe.

Peste 3.200 de zboruri au fost anulate, din cauza Lekima, al noulea taifun din acest an în China, potrivit presei oficiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.