Seria controalelor în unităţile amplasate în cele şapte zone de interes turistic de pe litoral – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 05 – 11 august. Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat 37 de sancţiuni în valoare de peste 351.000 de lei, iar activitatea la o unitate de procesare lapte şi la o unitate tip fast-food a fost suspendată temporar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat, în perioada 5 – 11 august, 239 de unităţi.

Controalele au vizat: 167 de unităţi de alimentaţie publică, 3 pizzerii, 5 cantine, 2 cofetării/patiserii, 14 laboratoare de cofetărie/patiserie, 42 de magazine alimentare, 2 supermarket-uri, 1 depozit alimentar, 2 unităţi de procesare lapte şi o unitate de produse congelate.

În urma acestor controale s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea în spaţii neaprobate sanitar veterinar, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare.

De asemenea, s-au găsit condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi nemenţinerea 48 de ore a probelor de preparate culinare.

”Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 37 de unităţi, respectiv 13 restaurante, 6 unităţi tip fast – food, 6 unităţi tip bufet, 1 rulotă, 3 magazine alimentare, 3 baruri, 4 laboratoare cofetărie/patiserie şi 1 unitate procesare lapte, au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 351.000 de lei. Totodată, au fost emise 2 Ordonanţe de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate de procesare lapte şi o unitate tip fast-food”, a anunţat, luni, autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

De asemenea, ANSVSA pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Unităţile aflate pe Litoralul românesc sunt supravegheate şi verificate permanent de medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.