Uber Technologies a înregistrat o pierdere record de 5,2 miliarde de dolari, iar veniturile au fost sub aşteptări în trimestrul al doilea, ca urmare a încetinirii afacerilor prmcipale ale companiei, de ride-hailing, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a anunţat că războiul preţurilor din Statele Unite se atenuează şi că un indicator important al profitabilităţii a depăşit ţinta stabilită, dar încetinirea creşterii veniturilor a ridicat semne de întrebare legate de capacitatea Uber de a se extinde şi de a depăşi concurenţa.

”Pierderile cresc,  iar concurenţa este intensă. Ceea ce afectează încrederea investitorilor şi afectează puternic acţiunile, după acest raport, este absenţa unei direcţii clare pentru creşterea veniturilor şi reducerea costurilor”, a declarat Haris Anwar, analist la platforma pentru pieţe financiare Investing.com.

Pierderea netă din trimestrul al doilea, care a crescut de la o pierdere de 878 de milioane de dolari în urmă cu un an, include cheltuieli de compensare bazate pe acţiuni, în valoare de 3,9 miliarde de dolari, legate de oferta pubică iniţială efectuată la începutul acestui an, şi aproape 300 de milioane de dolari legate de vânzarea de acţiuni.

Raportul i-a luat prin surprindere pe investitori, parţial pentru că Lyft, concurenta mai mică a Uber, şi-a îmbunătăţit, miercuri, aşteptările referitoare la venituri, pe fondul unei încetiniri a războiului preţurilor.

Creşterea veniturilor Uber a încetinit la 14%, acestea atingând 3,2 miliarde de dolari, sub aşteptările analiştilor, de 3,36 de miliarde de dolari, potrivit datelor firmei de analiză a datelor Refinitiv.

Afacerile principale ale Uber, de ride-hailing, au crescut cu numai 2%, la 2,3 miliarde de dolari. Veniturile afacerilor de livrare a mâncării au crescut în schimb cu 72%, la 595 de milioane de dolari.

Directorul general Dara Khosrowshahi a afirmat că mediul concurenţial începe să devină mai raţional şi că situaţia s-a îmbunătăţit comparativ cu primul trimestru.

În acest an va fi un vârf al investiţiilor Uber, iar pierderile vor scădea în 2020 şi 2021, a mai spus Khosrowshahi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.