Actorul american Richard Gere a venit vineri să susţină migranţii prezenţi la bordul Open Arms, o navă blocată de o săptămână în largul Insulei italiene Lampedusa, la bordu căreia se află 121 de migranţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorul american a urcat vineri dimineaţa la bordul navei închiriate de un ONG spaniol, unde s-a întâlnit cu echipajul şi migranţii - între care se află aproximativ 30 de minori.

”Suntem aici, pe nava Open Arms”, a anunţat actorul într-o înregistrare video, în care apare în mijlocul migranţilor, difuzată de ONG-ul Proactiva.

”Tocmai am sosit de la Lampedusa. Am adus câtă apă şimâncare am putut aduce pentru toată lumea de la bord”.

Actorul urmează să susţină sâmbătă o conferinţă de presă.

Ministrul italian de Interne Matteo Salvini, care a rupt joi coaliţia de extremă dreapta şi populistă aflată la putere de 14 luni în Italia, aruncând ţara într-o criză politică, a refuzat să îi primească pe cei 121 de migranţi de la bordul Open Arms.

Migranţii au fost salvaţi de pe Marea Mediterană la 1 şi 2 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.