Aproximativ 3.500 de militari şi poliţişti venezueleni au fost desfăşuraţi la frontiera cu Columbia, în lupta împotriva traficului de droguri şi contrabandei cu carburant, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două ţări au o frontieră comună de 2.200 de kilometri, însă Caracasul şi-a întrerupt în februarie relaţiile cu Bogota, după ce vecinul său şi-a anunţat susţinerea faţă de proiectul eşuat al opozantului Juan Guaido de a introduce un ajutor umanitar în Venezuela. Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro aprecia că această operaţiune ascundea o intervenţie militară americană susţinută de Columbia.

Desfăşurarea militară venezueleană în statul Tachira (vest) se înscrie în cadrul unor exerciţii militare lansate la 24 iulie în mai multe regiuni ale ţării, a anunţat în faţa presei amiralul Remigio Ceballos, comandantul operaţiunilor armatei.

La exerciţii participă militari, poliţişti şi membri ai Miliţiei, un corp de civili ataşat armatei, a precizat amiralul pe Podul Tienditas, la frontiera cu Columbia. Acest pod a fost închis de către autorităţile venezuelene din februarie.

Nicolas Maduro este angajat de la începutul anului într-un conflict cu Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării şi a fost recunoscut de peste 5 de ţări, în drunte cu Statele Unite.

Maduro a lansat aceste exerciţii militare la scurt timp după ultima dintr-o serie de pene de curent masive, la 22 iulie, pe care a atribuit-o unui ”atac electromagnetic” al Statelor Unite.

”Vom continua să efectuăm diverse operaţiuni (...) în lupta împotriva contranandei de carburant şi traficului de droguri”, a adăugat şeful operaţiunilor armatei.

El a precizat că, în cadrul acestor manevre au fost confiscate 20 de tone de droguri în toată ţara.

Amiralul Ceballos a reiterat apelul prin care Guvernului Maduro cere autorităţilor columbiene să consolideze controlul vizând traficul de cocaină şi de carburant venezuelean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.