Autorităţile din Argeş anunţă confirmarea unui nou focar de pestă porcină africană, într-o gospodărie din comuna Răteşti, numărul total al focarelor active pe raza judeţului Argeş fiind de zece.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor furnizate, vineri, de Prefectura Argeş, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureţti a confirmat existenţa PPA într-o gospodărie din satul Pătuleni, comuna Răteşti.

Autorităţile dni jude au luat măsura de instituire a zonei de protecţie în acest caz, conform protocolului care se aplică în astfel de situaţii.

În prezent, în judeţul Argeş sunt active zece focare de pestă porcină africană, fiind vorba despre gospodării şi exploataţii neprofesionale din localităţile Bascov,  Dâmbovicioara, Băiculeşti, Vlădeşti, Mărăcineni, Răteşti, dar şi de porci mistreţi de pe fondurile de vânătoare Grădiştea din comuna Mihăeşti şi Mâzgana din comuna Vultureşti. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.