Fanii celebrei formaţii britanice The Beatles s-au reunit, joi, la Londra pentru a celebra 50 de ani de când a fost realizată fotografia pe de ultimul album de studio al muzicienilor, "Abbey Road".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ei au venit în apropiere de studiourile de înregistrare londoneze de pe Abbey Road pentru a marca a 50-a aniversare a fotografiei formaţiei care ilustrează ultimul album de studio, "Abbey Road", devenit una dintre emblemele istoriei muzicii.  

Fotografia legendarilor John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr, traversând o trecere de pietoni a fost realizată la 8 august 1969, în faţa sediului EMI Recording Studios. 

Ideea a aparţinut iniţial lui McCartney. Imaginea a fost realizată de fotograful scoţian Iain Macmillan, la ora 11.35. Acea oră a fost aleasă pentru a evita fanii care ştiau că formaţia sosea la studio în general în jurul prânzului pentru înregistrări. 

Circulaţia a fost oprită de un poliţist iar Macmillan a realizat şase imagini din care a folosit-o pe a cincea: cea în care cei patru membri ai formaţiei The Beatles traversează la unison. Şedinţa foto a durat doar zece minute. Înregistrarea albumului s-a încheiat 12 zile mai târziu, pe 20 august. Discul a apărut pe 26 septembrie 1969, la şase zile după ce John Lennon şi-a anunţat colegii că părăseşte grupul. Pe acest disc au fost incluse melodiile: "Something","Here Comes The Sun", "Octopus's Garden" şi "Come Together". 

Studiourile de pe Abbey Road se află în cartierul rezidenţial St. John's Wood, în nord-vestul Londrei. Au fost înfiinţate în 1931, într-o casă de secol XIX. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.