Cel puţin zece primari PSD din judeţul Iaşi îl vor susţine pe Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale, urmând ca la localele de anul viitor să candideze din partea liberalilor, a anunţat liderul filialei judeţene PNL Iaşi, deputatul Costel Alexe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul liberal ieşean, Costel Alexe, a spus miercuri, într-o conferinţă de presă, că sunt cel puţin zece primari PSD din judeţul Iaşi care vor să vină la PNL, pentru a-l sprijini pe Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale.

“Cel puţin zece primari PSD vor veni la noi. Se vor implica în campania lui Iohannis, apoi la locale vor candida pe listele PNL“, a spus şeful liberalilor ieşeni.

Liderul filialei judeţene PNL Iaşi nu a dezvăluit numele primarilor, precizând că “îi veţi vedea alături de noi, în campanie“.

Alexe a spus că vor să revină în partid foştii primari liberali care “au plecat la PSD cu ordonanţa 55“. Documentul permitea migraţia primarilor înaintea alegerilor prezidenţiale din 2014 fără ca aceştia să-şi piardă mandatul.

“O parte din cei care au plecat atunci se vor întoarce. Nu-i vom primi pe edilii care au trântit uşa la noi“, a spus deputatul Costel Alexe.

El a precizat că PNL îşi propune să câştige axul metropolitan la alegerile viitoare, după ce toate comunele situate în jurul municipiului Iaşi au fost câştigate de USR-PLUS la alegerile europarlamentare.

În prezent PNL numără 31 de primari în judeţul Iaşi, în timp ce PSD are peste 60 de edili.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.