CSM Politehnica Iaşi a anunţat că sectorul destinat suporterilor echipei oaspete va fi închis la meciul cu Dinamo şi că fanii cu însemnele grupării bucureştene nu vor avea acces în stadion la meciul de vineri, contând pentru etapa a cincea a Ligii I.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În urma deciziei Comisiei de Disciplină a FRF din data de 26 -07-2019 în care s-a sancţionat clubul FC DINAMO 1948 cu interzicerea pentru cinci jocuri a galeriei sau a grupurilor de suporteri organizaţi disputate de echipa FC DINAMO în deplasare, clubul CSM POLITEHNICA IAŞI a decis, conform hotărârii luate de Comisia de Disciplină, ca sectorul destinat oaspeţilor să fie închis pe toată durata manifestării sportive. Suporterilor cu însemnele clubului FC DINAMO 1948 li se va interzice accesul pe stadion! Suporterii care vor crea incidente în interiorul stadionului vor fi evacuaţi conform legii 4/2008”, se arată în  comunicatul clubului din Iaşi.

La 26 iulie, Comisia de Disciplină a FRF a sancţionat FC Dinamo cu interzicerea pentru cinci jocuri a galeriei sau grupurilor de suporteri la jocurile disputate de echipă în deplasare şi cu o penalitate sportivă de 15.000 lei, după incidentele de la meciul cu FC Viitorul, de la Ovidiu. FC Viitorul a fost amendată cu 10.000 de lei.

FC Viitorul a învins, la 15 iulie, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (1-0), echipa Dinamo, în ultima partidă a etapei I a Ligii I, un meci marcat de incidente. Fanii dinamovişti, aflaţi în număr de aproximativ 200, i-au înjurat pe patronul Ionuţ Negoiţă şi pe antrenorul Eurgen Neagoe după numai 25 de minute de joc. Suporterii i-au cerut demisia tehnicianului. După golul de 3-0 al gazdelor, din minutul 66, mai mulţi suporteri dinamovişti au intrat pe teren, fiind cu greu imobilizaţi şi scoşi din suprafaţa de joc de stewarzi. Jandarmii au intervenit şi s-au postat în faţa peluzei în care se afla galeria dinamovistă, fără a intra în conflict direct cu suporterii. Managerul general al FC Dinamo, Florin Prunea, a mers la suporteri şi a încercat să-i calmeze. Meciul a fost reluat după o întrerupere de peste 20 de minute şi după ce galeria dinamovistă a fost evacuată. Gazdele au marcat repede încă două goluri după reluarea partidei. Nu toţi fanii dinamovişti au părăsit peluza, unul dintre ei întrând pe teren în minutul 75, pentru a-i cere socoteală lui Neagoe. Acesta a fost scos repede din spaţiul de joc şi meciul nu a mai fost oprit.

În urma acestor incidente, gruparea mobilă de jandarmi Tomis Constanţa a anunţat că şase persoane au fost sancţionate după incidentele de la meciul de la Ovidiu, dintre FC Viitorul şi FC Dinamo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.