Avocatul familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, a declarat, după cercetările făcute într-o pădure de lângă Caracal, că "există date că există o victimă", însă nu se ştie cine este, acest lucru urmând a fi stabilit după analiza ADN. "Omul acesta spune anumite adevăruri, dar şi minte foarte mult, că este învăţat cum să mintă. De data asta a spus ceva adevărat", a spus avocatul, despre Gheorghe Dincă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu ştiu ce l-a determinat, dar el a condus echipa aici (...) a precizat-o (declaraţia - n.r.), nu a schimbat-o. Credeţi-mă, omul acesta spune anumite adevăruri, dar şi minte foarte mult, că este învăţat cum să mintă. De data asta a spus ceva adevărat, nu ştim dacă... nu ştim cine este victima, dar există date că există o victimă. Nu avem cum să ştim cine este, probele ADN vor spune", a declarat avocatul familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, care a participat la cercetări împreună cu anchetatorii.

El a spus că nu poate da detalii, întrebat fiind dacă rămăşiţele găsite în pădure au fost incinerate.

Totodată, el a spus că vor continua cercetările la casa lui Gheorghe Dincă.

Ulterior, avocatul a mai făcut o declaraţie în care a spus că este vorba tot despre oase incinerate.

„Pare că mai sunt nişte oseminte pe acelaşi sistem la ambele fete, deci resturi arse, incinerate. Acuma se fac analize, este de văzut ale cui sunt, el nici nu este sigur ale cui sunt. El localizează fetele după anumite perioade din an: din mai, din cutare... Nu mai ştie. Părerea mea este că nu este Luiza. este o speranţă şi o părere. El nu ştia să spună numele, nu ştia să identifice. Este fata din luna cutare, le are pe luni el, pe perioade”, a declarat avocatul familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, care a participat la cercetări împreună cu anchetatorii.

Întrebat dacă bărbatul a vorbit despre mai multe persoane, avocatul a replicat. „Nu pot să spun. Până una, alta, el a vorbit despre o a doua persoană şi a indicat o locaţie unde s-au găsit nişte resturi. Repet, parchetul a decis să dea un comunicat de presă. Este o chestiune similară cu ce s-a văzut şi s-a găsit în primul caz, arderea în butoi. Nu îngropate”.

„(Gheorghe Dincă - n.r.) minte foarte mult dar din când în când psihologii poliţiei au reuşit să îl determine să mai spună şi adevărul”, a adăugat el.

Întrebat dacă anchetatorii se gândesc că ar putea fi mai multe victime, avocatul a răspuns: „Toată lumea se gândeşte la mai multe fete. Modul lui de operare este unul cinic şi pare în serie, nu pare un mod ocazional, ci un mod de criminal în serie”.

El a spus că în continuu se găsesc probe şi în casa lui Gheorghe Dincă.

Anchetatorii au găsit rămăşiţe umane într-o pădure de lângă Caracal, unde Gheorghe Dincă a susţinut că ar fi aruncat părţi din trupul Luizei Melencu, au spus, anterior, surse din cadrul anchetei.

Conform surselor citate, Gheorghe Dincă le-ar fi indicat anchetatorilor o pădure de lângă Caracal unde susţine că ar fi aruncat părţi din corpul Luizei Melencu, adolescenta de 18 ani dispărută în luna aprilie.

Acolo, anchetatorii ar fi găsit, luni, rămăşiţe umane, au afirmat sursele.

Luni, anchetatorii continuă să caute probe în cazul Caracal.

Duminică a fost a treia zi în care anchetatorii au reluat cercetările la locuinţa lui Gheorghe Dincă, bărbatul acuzat de uciderea Alexandrei Măceşanu şi care ar fi afirmat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, fata de 18 ani dispărută din luna aprilie, dar şi în împrejurimi.

Ulterior, DIICOT a explicat că au fost identificate şi ridicate mai multe categorii de urme criminalistice, ce urmează a fi procesate, fiind cercetate locuinţa, dependinţele, autoturismul şi autoutilitara bărbatului.

Activităţile de cercetare şi căutare în locuinţa, în dependinţele, în autoturismul şi în autoutilitara inculpatului nu au fost finalizate, urmând a fi continuate şi în cursul zilelor următoare, în mod neîntrerupt, în prezenta inculpatului şi a avocatului său, arăta DIICOT.

La sesizarea unei vecine, anchetatorii au descoperit obiecte vestimentare.

Vineri, la o săptămână după ce au intrat pentru prima oară în casa bărbatului, poliţiştii au reluat cercetările.

Sâmbătă, anchetatorii au căutat telefonul Luizei Melencu într-un lan de floarea soarelui, unde Dincă a susţinut că l-a aruncat. 

"A dat indicii pentru a se lămuri cazul, a cooperat. Ancheta are un curs favorabil. A crezut că Luiza şi Alexandra sunt prostituate. Asta a fost în mintea lui. A recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale", a declarat sâmbătă avocatul lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi.

„Cercetarea la faţa locului reluată în această dimineaţă a vizat fixarea prezenţei Luizei la domiciliul inculpatului. Au fost ridicate 3 urme biologice, a fost efectuată o căutare în teren”, a a precizat sâmbătă după-amiază Mihaela Porime, purtător de cuvânt al DIICOT.

Tot sâmbătă, DIICOT a anunţat oficial că probele preluate din curtea lui Gheorghe Dincă conţin ADN-ul Alexandrei Măceşanu, adolescenta de 15 ani dispărută în 24 iulie, precizând că în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al fetei, ”concluzie fundamentată ştiinţific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinţilor Alexandrei”. DIICOT preciza că Dincă este cercetat şi pentru omor calificat şi anunţă că sunt continuate cerecetările la domiciliul acestuia.

Luiza Mihaela Melencu, în vârstă de 18 ani, a dispărut în 14 aprilie. Ea plecase de acasă, din comuna Dioşti, către Caracal, pentru rezolvarea unor probleme personale. La acel moment, era elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnic Costin D. Neniţescu din Craiova.

La data dispariţiei, era îmbrăcată în pantaloni tip blugi elastici de culoare albastră, rupţi în genunchi, pulover de culoare neagră, tenişi de culoare albastră. Conform anunţului postat pe site-ul Poliţiei Române, fata avea asupra ei telefonul mobil, care era închis, la acel moment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.