Ministrul Justiţiei Ana Birchall a sesizat Parchetul General în legătură cu faptul că demisia adjunctului DNA Marius Iacob nu a ajuns la Preşedinţie, deşi a fost semnată din martie. De asemenea, ministrul a dispus revocarea din funcţie a directorului Direcţiei Resurse Umane şi sesizarea comisiilor de disciplină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul justiţiei a sesizat procurorul general interimar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru efecturea de cercetări în cazul cererii de demisie a procurorului-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Marius Iacob, urmare a controlului dispus în baza Ordinului Ministrului Justiţiei nr.3/63452/443/P/2019 din 22.07.2019”, anunţă instituţia.

Conform ministerului, ancheta internă la Ministerul Justiţiei a fost dispusă în regim de urgenţă, ”exact în ziua în care ministrul justiţiei a luat la cunoştinţă, urmare a solicitării formulate de redacţia Lumea Justiţiei, conform căreia cererea de demisie a lui Marius Iacob, semnată încă din 19.03.2019, nu a fost trimisă Administraţiei Prezidenţiale în vederea emiterii decretului prezidenţial de încetare a mandatului funcţiei de procuror-şef adjunct, potrivit legii”.

”Precizăm că în data de 24.04.2019, data preluării de către doamna Ana Birchall a mandatului de interimar la Ministerul Justiţiei, această lucrare figura în evidenţele ministerului ca fiind rezolvată”, subliniază MJ.

Alături de sesizarea procurorului general interimar, ministrul justiţiei a dispus revocarea din funcţie a directorului Direcţiei Resurse Umane, sesizarea comisiilor de disciplină, precum şi o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii Ministerului Justiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.