"Vioara - regina instrumentelor" cu Croitoru String Virtuosi, prezentată miercuri la Ateneul Român, şi "Călătorii romantice şi moderne” cu Orchestra Română de Tineret, dirijor Cristian Mandeal, joi, fac parte din programul festivalului internaţional "Vara Magică".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a opta vară consecutiv, Festivalul Internaţional "Vara Magică" invită la Ateneul Român mari orchestre simfonice de tineret din întreaga Europă, într-o spectaculoasă serie de 13 concerte ce se desfăşoară până la 21 august, în serile de miercuri şi joi, la Ateneul Român, sub egida aniversară "Bucureşti 560".

Programul exclusiv simfonic va fi prezentat ulterior în celebra sală ElbPhilharmonie din Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein.

Al nouălea concert al festivalului va fi susţinut pe 7 august, de la ora 19.30, sub genericul "Vioara - regina instrumentelor" cu Croitoru String Virtuosi Orchestra, solişti violoniştii Gabriel Croitoru şi Simina Croitoru. Programul va cuprinde lucrări de Tartini, Fritz Kreisler, George Enescu, Grigoraş Dinicu, Constantin Dimitrescu, Ciprian Porumbescu. Anul trecut, Croitoru String Virtuosi Orchestra a lansat un CD inedit cu ocazia Centenarului României, o selecţie din piesele de pe acest album regăsindu-se în programul serii.

Al zecelea concert al festivalului, programat pe 8 august, de la ora 19.30, va aduce pe scenă sub genericul "Călătorii romantice şi moderne", Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal. Tinerii muzicieni vor interpreta sub bagheta maestrului lor Richard Wagner - Preludiu şi Moartea Isoldei, Richard Strauss - Suita “Cavalerul Rozelor” şi Dmitri Şostakovici - Simfonia nr. 5 in re minor, op. 47. Este al doilea concert al acestei orchestre în festival, care între cele două apariţii din Vara magică de la Ateneu a repurtat un extraordinar succes cu a cincea apariţie pe scena Konzerthaus Berlin, concert care a stârnit entuziasmul publicului şi criticii germane.

Festivalul Internaţional "Vara Magică" aduce în 2019 pe scena Ateneului un nou record: 13 concerte, 6 seri cu orchestre simfonice din întreaga Europă, 4 seri cu orchestre de cameră şi 3 seri de muzică de cameră.

Biletele se pot găsi pe www.lanto.ro, www.bilete.ro şi la casa de bilete a festivalului deschisă la Ateneul Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni până vineri, între orele 14 şi 19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.