Celebrităţile de la Hollywood cer legi pentru controlul armelor ca urmare a recentelor masacre din Dayton, Ohio, şi El Paso, Texas.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aseară, sute de voluntari de la MomsDemand mergeau în marş în DC ca urmare a atacului oribil din El Paso", a scris actriţa Julianne Moore. "Când m-am trezit, avusese loc un alt tragic atac în Dayton. Indignarea a luat sfârşit şi este înlocuită de motivaţia de a pune capăt violenţelor cu arme". 

În ambele masacre, atacatorii au folosit arme de mare putere, care le-au permis să deschidă focul spre un număr mare de persoane într-un timp scurt. 

În Dayton, nouă oameni au fost ucişi şi alţi 27 răniţi, iar în El Paso 20 de persoane au fost omorâte şi alte 26 rănite.

Crimele în masă vin după ce, la începutul săptămânii, a avut loc un alt atac la Festivalul Gilroy Garlic din California. Acolo, trei oameni au fost ucişi şi 15 au fost răniţi. 

"Cine trebuie să moară pentru ca legile să se schimbe", a întrebat Lili Reinhart pe Twitter. "Mi se face rău după cele întâmplate în El Paso. Nu pot să cred că asta se întâmplă în ţara mea şi nimeni nu face nimic în privinţa asta", a mai spus ea. 

John Legend a avut un sentiment asemănător, condamnând naţionalismul albilor şi i-a numit pe atacatori "terorişti". 

"Mă doare inima pentru El Paso şi Dayton. Naţiunea noastră experimentează aceste traume prea des şi avem nevoie de lideri care să acţioneze urgent. Scoateţi armele de război de pe străzi şi combateţi ideologia naţionalismului albilor care îi motivează pe mulţi dintre aceşti terorişti". 

"Nu este o problemă academică, nu este un joc politic, este vorba de viaţă şi moarte", a mai spus legend într-un alt mesaj pe Twitter. "Preşedintele inspiră în mod regulat ucigaşii. El este o parte a problemei". 

Rihanna, de asemenea, l-a acuzat pe preşedintele Trump şi a făcut o captură de ecran după mesajul scris de acesta pe Twitter. "Imaginaţi-vă o lume în care este mai uşor să procuri un AK-47 decât o viză! Imaginaţi-vă o lume în care ei construiesc ziduri pentru a-i ţine pe terorişti în America!" Şi Twitter pare să fie de acord, în timp ce "teroriştii lui Trump" şi "supremaţia teroriştilor albi" continuă să fie o modă în America.

Actriţa Jamie Lee Curtis a avut o abordare mai simplă, scriind pe reţeaua de socializare de mai multe ori doar fraza "interzicerea armelor de atac". Curtis a rescris o declaraţie de la Human Rights Campaign, care a făcut o listă cu atacurile majore din ultimii ani. "Ce e destul e destul. Acum avem nevoie de legislaţie de prevenire a violenţelor cu arme de foc". 

Bette Midler a fost de acord, scriind: "America, suntem în război cu noi înşine. Un alt tir în masă, de data asta în Dayton, Ohio. Să-i spunem ceea ce este. Terorism domestic". 

Chris Evans, cunoscut pentru rolul din "Captain America": "Atacurile armate au loc cu o frecvenţă atât de mare, că preşedintele poate include două într-un singur tweet. #EnoughIsEnough".

Actriţa Reese Witherspoon a făcut apel la oamenii din Congres. "Aceste pierderi lipsite de sens sunt de nesuportat.Oare când politicienii le vor oferi oamenilor din această ţară legile de bun simţ pentru controlul armelor pe care le solicităm cu toţii? Îmi voi suna reprezentantul în Congres. Din nou". 

Iar Kevin Bacon a scris scurt: "Votaţi-i.Afară!". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.