Poeta Ana Blandiana va fi recompensată cu Premiul "Cununa de Aur" 2019, distincţia principală a festivalului "Serile de poezie de la Struga", Macedonia (21-28 august).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, ea va fi omagiată la Bogota, între 2 şi 6 septembrie, la Festival Internacional de Literatura del Gimnasio Moderno Las Lineas de su mano 12. 

Ana Blandiana, născută în 1942, la Timişoara, pe numele ei real Otilia Valeria Coman, este scriitoare şi luptătoare pentru libertate civică, autoare a peste 25 de volume de poezii, două volume de proză şi 11 volume de eseuri.

Este una dintre cele mai importante figuri ale mişcării civice din ţara noastră.

S-a numărat printre iniţiatorii Alianţei Civice şi a creat, împreună cu soţul ei Romulus Rusan, Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighetu Marmaţiei. Astfel, cea mai de temut închisoare din anii 50 a devenit primul memorial din lume dedicat victimelor comunismului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.