Valentina Sampaio, în vârstă de 21 de ani, este oficial primul manechin transgen care se alătură mărcii de lenjerie Victoria's Secret. Tânăra de origine braziliană a făcut chiar ea anunţul, pe Instagram, după ce a publicat o imagine din culisele unei şedinte foto.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu vă opriţi să visaţi", a scris manechinul. Un mesaj salutat de fani şi de mai multe celebrităţi, între care Laverne Cox, actriţă americană transgen, militantă pentru cauza LGBT. 

Este o mică revoluţie pentru marca Victoria's Secret care nu a ales până acum niciun manechin transgen. 

Într-un interviu recent acordat pentru Vogue, Jan Singer, fostul şef de marketing al mărcii (care a demisionat între timp), a făcut aluzii controversate cu privire la manechinele plus-size şi trangen, care, potrivit lui, nu au ce să caute la Victoria's Secret. 

Valentina Sampaio a devenit cunoscută în 2016, când a fost primul manechin transgen care a pozat pentru L'Oréal Paris,  aminteşte The Rio Times. În acelaşi an, tânăra şi-a făcut debutul pe podiumurile de la Săptămâna Modei de la Sao Paulo. 

Ea este şi primul manechin transgen care a apărut pe coperta revistei Vogue Paris, în 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.