"My Fair Lady", una dintre cele mai aplaudate producţii private de musical din România, revine în toamnă, în atenţia publicului spectator cu o nouă reprezentaţie programată pe 2 octombrie, la Sala Palatului, de la ora 19.30, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actuala montare a spectacolului a fost pusă prima dată în scenă, în 2016, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la premiera mondială, bucurându-se de succes şi de aprecieri atât în rândul publicului din România cât şi a criticilor de specialitate.

Cu o distribuţie de excepţie, scena Sălii Palatului va deveni universul în care se va derula una dintre cele mai frumoase poveşti ale tuturor timpurilor. Spectatorii o vor putea admira pe soprana Irina Baianţ interpretând rolul Elizei Doolittle, o tânără florăreasă din Londra care ia lecţii de dicţie de la profesorul de lingvistică Henry Higgins, care pariază din amuzament că o poate transforma într-o adevărată doamnă, un personaj fascinant ce prinde viaţă în interpretarea actorului Ernest Fazekas.

Sub incidenţa constantă a unor momente savuroase ale comicului de limbaj şi de situaţie, spectacolul va fi completat de artişti de notorietate, precum: Adrian Nour (Colonelul Pickering), Ecaterina Ladin (Mrs. Pearce), Ionuţ Burlan (Alfred Doolittle), Aura Călăraşu (Mrs. Higgins), Filip Ristovski (Freddy Esynford Hill), Irina Bucescu (Mrs.Esynford Hill) şi Ovidiu Usvat (Zoltan Karpathy).

"Veţi vedea o super producţie privată ce implică peste 200 de persoane, on şi offstage. Coregrafii şi imagini scenice impresionante, orchestra live. Este, din punctul meu de vedere, o producţie realizată de poate cea mai experimentată echipă de creaţie de musicaluri din România, oameni de teatru care vă vor purta dincolo de limitele unui musical convenţional", mărturiseşte actorul Ernest Fazekas.

Musicalul "My Fair Lady" este bazat pe textul piesei de teatru "Pygmalion", scris de George Bernard Shaw, având ca personaj principal o figură din mitologia greacă, Pygmalion, care s-a îndrăgostit de o sculptură creată de el, iar aceasta a prins viaţă. Shaw a scris piesa în 1912, iar premiera a avut loc la Hofburg Theatre din Viena, pe 16 octombrie 1913.

Considerat astăzi unul dintre cele mai longevive şi de succes musicaluri din toate timpurile, "My Fair Lady" a avut premiera mondială pe Broadway, la 15 martie 1956 şi pe West End (Londra) doi ani mai târziu, devenind o legendă în lumea spectacolelor muzicale.

Spectacolul are în portofoliu 7 Premii Tony (6 dintre ele pentru versiunea originală), printre care "Cel mai bun musical" şi "Cea mai bună regie", un Theatre World Award, 5 Premii Olivier (pentru reluarea londoneză din 2001) şi peste 2.700 de reprezentaţii în total pentru producţia originală, un record absolut pentru acele vremuri.

În prezent, musicalul este inclus în repertoriul teatrelor din întreaga lume, inclusiv în Statele Unite ale Americii unde, în anul 2018, aproape toate reprezentaţiile de pe Broadway s-au jucat cu casa închisă, poziţionându-se de mai multe ori ca lider al vânzărilor.

Biletele au fost puse în vânzare în reţeaua Iabilet.ro şi pot fi achiziţionate la preţuri viaribile în funcţie de categoria de loc, astfel: earlybird: VIP  - 259 lei, Cat. A - 189 lei, Cat. B -  149 lei, Cat. C - 109 lei, Cat. D - 59 lei; preţ întreg: VIP  - 289 lei, Cat. A - 219 lei, Cat. B -  179 lei, Cat. C - 129 lei, Cat. D - 79 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.