Balerinii de renume mondial Serghei Polunin şi Alina Cojocaru vor fi protagoniştii unei noi puneri în scenă - spectacolul „Romeo e Giulietta”, după William Shakespeare, în coregrafia lui Johan Kobborg, fost coordonator al companiei de balet de la Opera Naţională din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut pe reţelele de socializare de balerinul de origine ucraineană, care a revoluţionat lumea dansului devenind în 2010 cel mai tânăr solist al Royal Ballet şi cunoscut ca „băiatul rău al baletului”. La vârsta de 25 de ani a decis să renunţe la dans, însă a revenit - după o pauză de câţiva ani - în diverse producţii, începând în paralel şi o carieră cinematografică.

Premiera mondială a spectacolului de balet „Romeo e Giulietta”, pe muzica lui Serghei Prokofiev, va avea loc pe 26 august în amfiteatrul Arena di Verona. 

Polunin va debuta în rolul Romeo alături de balerina română, care s-a aflat în urmă cu trei ani în centrul scandalului de la ONB, instituţie pe care a părăsit-o împreună cu partenerul ei de viaţă, Johan Kobborg.

În februarie anul acesta, balerina Alina Cojocaru a fost recompensată pentru „interpretare clasică feminină remarcabilă" în cadrul Critics' Circle National Dance Awards din Marea Britanie pentru rolul Aurora din spectacolul „Frumoasa adormită", montat la English National Ballet. Anul trecut, ea a primit aceeaşi distincţie pentru rolul Giselle, în coregrafia lui Akram Khan la English National Ballet.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.