Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi că va impune tarife de 10% pentru importuri de produse chinezeşti în valoare de 300 de miliarde de dolari, începând de la 1 septembrie, în timp ce discuţiile pentru relaxarea tensiunilor dintre cele mai mari economii ale lumii continuă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Negocierile comerciale continuă şi, în timpul discuţiilor, Statele Unite vor începe, pe 1 septembrie, să aplice un tarif mic, de 10%, pe restul importurilor de bunuri şi produse din China, în valoarea de 300 de miliarde de dolari. Acestea nu includ importurile de 250 de miliarde de dolari pentru care există deja tarife de 25%”, a scris Trump pe Twitter.

Într-o serie de tweet-uri, Trump a criticat China pentru că nu şi-a respectat promisiunile de a cumpăra mai multe produse agricole şi l-a criticat personal pe preşedintele chinez Xi Jinping pentru că nu a făcut mai mult pentru a opri vânzările opioidului sintetic fentanyl.

Negociatorii americani şi chinezi au încheiat miercuri două zile de discuţii la Shanghai şi puţine semne de progrese, dar ambele ţări au descris negocierile drept constructive. O altă rundă de discuţii este programată să aibă loc în septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.